Egészség

Egy magyar koronavírus-fertőzött beszámolót írt a lábadozásáról

Egy tolmácsként dolgozó magyar nő otthoni karanténban gyógyul a koronavírusból.

A Menőke blog írta meg a tolmácsként dolgozó Réka történetét, akinek nemrég pozitív lett a koronavírus-tesztje. 

A nő még március elején sokszor éjszakába nyúlóan dolgozott, ahogy a blogger idézi: „Nem kíméltem magam, ezért nem gondoltam semmi rendkívülire, amikor egyik reggel erős fejfájásra ébredtem és olyan fáradtság nehezedett rám, mintha le sem hunytam volna a szemem. Bevettem egy fájdalomcsillapítót, ami valamennyit segített, de nem múlt el teljesen, sőt, másnap ugyanolyan erősen visszatért a fejfájás. Ami ezen kívül szokatlan volt, hogy nehezen tudtam koncentrálni, sokkal lassabban haladtam a munkámmal, mint máskor és egyáltalán nem tudtam összpontosítani” – idézi a blog a 40 éves nőt. 

Koronavírus fertőzéséről számol be egy magyar nő

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Réka állapota a főnökének is feltűnt, aki azt javasolta, hogy inkább próbáljon otthonról dolgozni és pihenjen. Aznap már hőemelkedés is jelentkezett a nőnél, ami a mai napig nem múlt el. Két orvossal is beszélt, mivel azonban ez még március elején volt, nem gyanakodtak a koronavírusra. 

A helyzet nem javult, ezért magánúton próbáltak tesztet intézni, de arra nagyon sokat kellett volna várni, végül a háziorvos közbenjárásával sikerült a vizsgálatot megoldani, és kiderült, valóban ott van a szervezetében a Covid-19 vírus. Réka és párja azonnal karanténba kerültek, a nőnél szédülés és hányinger is jelentkezett, az orra bedugult, nem érzett sem ízeket, sem illatokat, a torka pedig kiszáradt. 

A teljes posztért kattints a Menőke blog posztjára!

További cikkeink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top