nlc.hu
Egészség
Bajban a magánfogorvosok: teljesen munka nélkül maradtak

Bajban a magánfogorvosok: teljesen munka nélkül maradtak

Húszezer ember élete lehetetlenült el egyik pillanatról a másikra.
csődhelyzetben a fogászatok

Mint rengeteg szakma most, a magánfogászoké is válságban van a járvány miatt. Nemcsak a magyarok mondják le a kezeléseket, de a külföldiek sem jönnek most – márpedig sok klinika nagyban rájuk épített úgy, hogy még a szállásukat is intézte.

A legtöbb ember valószínűleg magától is elhalasztotta volna a nem létfontosságú beavatkozásait, most azonban az EMMI-rendeletben is megtiltotta ezek elvégzését.

Vagyis március 17-ével a kormány gyakorlatilag bezáratta a fogorvosi praxisokat – értékeli a helyzetet az Index.hu.

„A rendeletet az illetékesek gyorsan értelmezték is, és igyekeztek tételesen is meghatározni, hogy melyek azok a sérülések, gyulladások, tályogok, vérzések és állkapocs-sérülések, amelyek a sürgősségi alapellátásban ilyen időszakban is elláthatók. (…) Ez egy majd 20 ezer fős ágazat, vagyis a leállás Magyarországon 6000 fogorvost, 3000 fogtechnikust, illetve 10 ezer egyéb rendelői munkavállalót, asszisztenseket, röntgeneseket, recepciósokat, dentálhigiénikusokat érint” – írja az oldal, amely szerint az adóhaladékok, a hitelmoratóriumok, a bérleti díjfizetés esetleges halasztása önmagában nem megoldás egy fogásznak, hiszen ezek a pillanatnyi likviditási gondokat enyhítik, de ha szeptemberben vagy októberben elindul az élet, senki nem tud 5-6 havi halasztott költség koloncával, több tízmilliós mínusszal rajtolva talpon maradni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top