Egészség

Tagadja az osztrák polgármester, hogy tőlük indult a járvány Európában

Nem ők tehetnek róla?

Egy tiroli síparadicsom, Ischgl lehetett az egyik melegágya Európában a koronavírus-járványnak. Nem is az a baj, hogy a vírus megjelent ott, hanem hogy – támadások szerint – a helyiek sokáig nem tettek semmit azért, hogy a terjedést megfékezzék. És mivel rengetegen szórakoztak ott év elején, a kontinens számos országába elvihették a fertőzést.

 „A legjobb tudásom és lelkiismeretem szerint cselekedtem – nyilatkozta most Werner Kurz, a település polgármestere. – Nem tőlünk ered a vírus, sőt nem is nálunk állították elő” – tette hozzá.  „Abszurdnak” nevezte azt a vádat, hogy bárki is felelős lehet a történtekért, mostanra ugyanis már sokkal átfogóbb ismeretekkel rendelkeznek, mint március elején – idézi őt a az Index.

Ischglt egyébként március közepén helyezték karantén alá, ám az ottani vezetőséget valamint a szállodák, felvonók üzemeltetőit azzal vádolják, hogy nem hoztak óvintézkedéseket, sőt, felszólították alkalmazottaikat és a vendégeket, hogy a hatóságok megérkezése előtt hagyják el a síterepet.

„A polgármester elismerte, hogy néhány vállalkozó feltehetően valóban »utcára tette« a vendégeket és a náluk dolgozó vendégmunkásokat. Werner Kurz azonban őket is védelmébe vette, szerinte ugyanis ezek a vállalkozók kizárólag az emberek érdekében cselekedtek” – írja a hírportál. „Csak azt szerették volna, hogy a vendégek még a korlátozások érvénybe lépése előtt hazajussanak.”

A Tirol 279 településén elrendelt vesztegzárat kedden oldották fel, de Ischgl másik négy településsel együtt továbbra is karantén alatt van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top