nlc.hu
Egészség
Hónapok óta napi 14 órát dolgozik az intenzíven az első számú olasz beteget kezelő doktornő

Hónapok óta napi 14 órát dolgozik az intenzíven az első számú olasz beteget kezelő doktornő

A doktornő által elrendelt, első vírusteszt indította el hivatalosan az olaszországi járványhelyzetet.

Az olasz sajtó megtalálta azt az orvost, aki elsőként diagnosztizálta a Sars-Cov-2 vírust olaszországi betegen. A lombardiai Codogno kórházában, február 20-án dolgozó Annalisa Malara aneszteziológus volt, aki az első számú olasz betegen, a 38 éves Mattián elvégezte a vírustesztet. A férfi napok óta magas lázzal, tüdőgyulladással küzdött, állapota válságos volt. Malara doktornő rendelte el a vírustesztet, melyet addig nem végeztek el a betegen, mivel senki sem gondolta, hogy Olaszországban jelen van a járvány.

koronavírus beteg kórház

Védőöltözéket viselő orvosok és nővérek a római Casal Palocco negyed kórházának koronavírussal fertőzött betegeket ápoló intenzív osztályán (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi)

Ez a teszt indította el hivatalosan az olaszországi járványhelyzetet, majd február 23-án Codogno és további 9 lombardiai város vesztegzár alá helyezéséhez vezetett.

A szintén 38 éves Malara doktornő több mint két hónapja nem látja családját, napi 14 órát dolgozik intenzív osztályon. Az első olasz beteg Mattiát 18 napig kezelték intenzíven, március 20-án térhetett haza a kórházból.

(MTI)

A legfrissebb koronavírushírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top