Egészség

Már Oroszországban van a második legtöbb koronavírus-fertőzött

Valgyimir Putyin hétfőn jelentette be, hogy feloldja a hat hete bevezetett kényszerszabadságot.
Ellenőrzik a kesztyű és maszk viselést az orosz tömegközlekedési eszközökön

Oroszország kedden „átvette” az Egyesült Államok mögött a második helyet a világon az igazolt koronavírus-fertőzések számában.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn jelentette be, hogy feloldja a hat hete bevezetett kényszerszabadságot, miközben a fokozatos nyitás felelősségét az egyes régiók hatáskörébe utalta. 

Moszkvában ismét működni kezdtek kedden a Covid-19-járvány miatt leállított ipari vállalatok és újraindultak az építkezések, miközben az orosz főváros közterületein kötelező kesztyű- és maszkviseletet vezettek be. A kötelező házi karantén előírásai emellett a hónap végéig érvényben maradnak a fővárosban.

Ezeknek megfelelően a közlekedési eszközöket igénybe venni csakis előzetesen igényelt digitális igazolványokkal lehet, elsősorban azoknak, akiknek engedéllyel működő munkahelyük van. Lakásukat az emberek a munkán kívül továbbra is többnyire akkor hagyhatják el, ha bevásárolni vagy orvoshoz mennek.

Oroszországban a kedden közzétett hivatalos adatok szerint az elmúlt egy nap alatt 10 899-cel 232 243-ra nőtt az igazolt fertőzések száma, ami meghaladta a spanyolországi adatot (227 436) és az második helyen áll az Egyesült Államokban regisztrált szám (1 347 936) mögött. A halottak száma 107-tel 2 116-ra, a gyógyultaké pedig 3711-gyel 43 512-re emelkedett. A járvány kezdete óta elvégzett tesztelések száma meghaladta az 5,8 milliót.

(MTI)

(Kiemelt kép: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

Reménykeltő hírek a koronavírusról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top