nlc.hu
Egészség
Nem védi jelentősen a koronavírustól az időseket a BCG-oltás!

Nem védi jelentősen a koronavírustól az időseket a BCG-oltás!

Az újszülöttkori BCG nem védi jelentősen az eleve nagy kockázatú időseket attól, hogy halálos kimenetű legyen a COVID-19 betegség a körükben.

Bár sok helyen olvashattunk arról, hogy azokban az országokban, ahol, kötelező a BCG-oltás, lassabban terjed a koronavírus, azonban most kiderült, biztosan nem reménykedhetnek a magyarországi idősek, hogy az újszülött korukban megkapott oltás megvédi őket a betegségtől – írta meg a G7.

Nem védi az időseket a BCG-oltás

Dr. Lefkovits Lajos iskolaorvos Kafka Lászlóné védőnő segítségével BCG oltást ad Földi Ildikó óvodásnak a Városmajor út 59. szám alatti általános iskolában és óvodában.
MTI Fotó: Horváth Tamás

Mi is beszámoltunk arról, hogy tudósok tesztelik a BCG oltás hatékonyságát a koronavírus ellen, ugyanis a BCG-ről az utóbbi évtizedekben kiderült, hogy a tuberkulózison kívül több más betegség ellen is védelmet nyújthat, erősebbé és védekezőképesebbé teszi a szervezetet bizonyos légzőszervi vírusok ellen is. 

Később három amerikai egyetem kutatócsoportja is arra a következtetésre jutott, a halálozások száma nem attól függ, hogy hol oltják a lakosságot a BCG-oltással, hanem attól, hogy egy országban egymillió lakosra nézve hány tesztet végeznek.

A G7 cikkében azt írja, az eddigi magyarországi adatok alapján azt mondhatjuk, hogy az újszülöttkori BCG nem védi jelentősen az eleve nagy kockázatú időseket attól, hogy halálos kimenetű legyen a COVID-19 betegség a körükben. Ezért rendkívül félrevezetőek azok az újságcikkek, amik azt sugallják, hogy aki megkapta a BCG-t újszülöttként, az nyugodtabb lehet.

Aktuális híreink a koronavírus témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top