Egészség

Mint a „rohadt hús”: Borzasztó állapotban van egy 20 éves nő tüdeje a koronavírus után

A tüdő transzplantáció volt az egyetlen esélye a túlélésre.

Egy teljesen egészséges 20 éves nő tüdeje borzalmas állapotba került, miután átesett a koronavírus-fertőzésen. A nő, akinek a nevét nem árulták el, majdnem két hónapig volt lélegeztető gépen volt, mielőtt múlt pénteken megoperálták.

Tüdő transzplantációt végeztek egy koronavírusos nőn.

Tüdő. Fotó: Unsplash

A Chicagói Norhwestern Memorial Kórház sürgősségi sebészei szerint a Covid-19 fertőzés akkora pusztítást végzett, hogy gyakorlatilag lyukakat hagyott a nő tüdején. Dr. Ankit Bharat, aki 10 órán keresztül operálta a nőt, azt mondta, a páciens mindenképpen még gépi lélegeztetésre szorul, de jó esélyei vannak a normál életre. A fiatal lány néhány azok közül a világon, akiknél a koronavírus annyira bekebelezte a tüdőt, hogy emiatt tüdő transzplantáción estek át. Orvosa szerint ez volt az egyetlen esélye a túlélésre.

A nő áprilisban kapta el a fertőzést, állapota rohamosan romlott. Az orvosok hat hetet vártak, míg kigyógyult annyira a betegségből, hogy operálható legyen. Nemcsak tüdeje miatt került fel a transzplantációs listára, de szíve, veséi és mája is súlyosan károsodtak. Az orvosok nem értik, hogy történhetett ez egy ilyen korú és egészségi állapotú embernél.

(via)

További híreink a tüdő egészségéről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top