Egészség

100 kilót hízott a karantén alatt

A 26 éves kínai férfi extrém súlygyarapodását nem csupán a mozgásszegény életmód és a túlzott kalóriabevitel okozta. Mindez felszínre hozta az eddig rejtett genetikai és endokrin betegségeit. Most szakmai segítség mellett, óvatosan fogyasztják, miután orvosai elhárították a közvetlen életveszélyt.
Hízás - Fotó: Getty

Hogy megvédjék az inkognitóját, a hírportálok csak Zhou néven említik a 26 éves kínai férfit, aki Vuhanban szintén karanténba került, amint kitört a koronavírus járványhelyzet. Zhou, akit most Vuhan legtöbb kilót nyomó embereként tartanak számon, előtte egy helyi kávézóban dolgozott, és teljesen átlagos életmódot folytatott. Ám ahogy házi karanténba került, minden megváltozott. Mivel nem igazán volt hogyan és mivel elégetni a sok bevitt kalóriát, Zhou nagyon gyors hízásba kezdett: 5 hónap alatt összesen 100 kilót szedett fel.

Zhou végül június 1-jén került be a vuhani központi déli egyetemi kórházba. Orvosai szerint a karanténban elhízott fiatal férfi azt mondta nekik, hogy január óta nem hagyta el az otthonát, és azért kért tőlük segítséget, mert a súlya miatt már egyáltalán nem tud aludni. Most az obezitás sürgősségi osztályon kezelik, miután eltelt úgy 48 óra, hogy a férfi egy pillanatra sem hunyta le a szemét.

Végül mentő szállította kórházba, ahol több egészségkárosodást, köztük szívelégtelenséget és légzőszervi nehézségeket is találtak nála. A vizsgálatok során arra szintén fény derült, hogy Zhou eddigi rejtett genetikai és endokrin betegségei kerültek felszínre a karantén okozta inaktív mozgáshiánnyal és túlzott táplálék bevitellel. 

Sajnos a súlya és a méretei miatt az orvosok viszonylag nehezen vizsgálták meg, ám a kezdeti életveszélyt viszont sikerült közvetlenül elhárítani, és azóta stabilizálták Zhou állapotát. Most azon dolgoznak a kórház őt ápoló munkatársai, hogy főként egy speciális diétás étrenddel adjon le némi súlyt ahhoz, hogy a gyomor bypass műtétet el lehessen rajta végezni, amitől tovább fog fogyni.

Az Oddyti Central oldalán képeket is találtok Zhou-ról. 

Még több extrém súlyváltozás a koronavírus hatására: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top