nlc.hu
Egészség

Betétdíjas PET-palackok

Itthon is jöhetnek a betétdíjas PET-palackok? – A kormány már tárgyal a dologról

Azok után, hogy a közelmúltban váratlanul visszavonták az egyszer használatos műanyag palackok tilalmáról szóló törvényjavaslatot, kiderült, hogy a betétdíjas PET-palackok bevezetéséről tárgyal a kormány a Szentkirályi tulajdonosával.
PET-palackok - Fotó: pixabay

Azt követően, hogy májusban váratlanul visszavonták a törvényjavaslatot, amely betiltotta volna az egyszer használatos műanyagok itthoni használatát, kiderült, hogy mégiscsak zajlanak a magyar kormánnyal az egyeztetések egy olyan törvény kidolgozásáról, amely lehetővé tenné, hogy itthon is betétdíjasok legyenek a PET-palackokírja a 168 óra. A lap a Szentkirályi tulajdonosának nyilatkozatára hivatkozva közölte az információt.

Balogh Levente azt is elmondta, az intézkedés egyértelműen azt a célt szolgálná, hogy kevesebb legyen a szemét. A Szentkirályi tulajdonos-ügyvezetője hozzátette, Csehországban és Szlovákiában is részt vett azon törvényjavaslatok elkészítésében, amelyek elősegítették, hogy a műanyag palackok betétdíjasak legyenek. Most a magyar kormánnyal is zajlanak az egyeztetések. Az említett országokban el is fogadták ezeket a törvényeket.

Addig is itt vannak tippjeink, hogyan védheted a környezetet: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top