Egészség

Alig 25 óra alatt összegyűlt a pénz a háromgyerekes anyuka életmentő kezelésére

„Óriási hálával tartozunk mindenkinek, aki segített” – írta Hegedűs Márta és párja szombaton a Facebookon.
Alig egy nap alatt összejött a pénz az életmentő kezelésre.

A kiváló fotóriporter és nem mellesleg háromgyerekes édesanya, Hegedűs Márta életmentő kezelésére pénteken indult gyűjtés: ahogy a felhívásból kiderült, Márta szervezetét a rák támadta meg, és bár betegsége előrehaladott állapotban van, egy speciális kezeléssel jó esélyekkel gyógyítható. Csakhogy a gyógyszer több millió forint, az állami támogatását pedig szigorú szabályokhoz kötik; Márta kérelmét pedig el is utasították. Családja és barátai ezután döntöttek úgy, hogy a nyilvánosságtól kérnek segítséget ahhoz, hogy összejöjjön az életmentő kezeléshez szükséges 16 800 000 forint.

A gyűjtés kezdete óta még alig 25 óra telt el, szombat délben azonban a gyűjtés szervezői – Hegedűs Márta és párja – ezt az üzenetet tették közzé a Facebook-oldalon: „Sikerült! Kedves Barátaink, 25 óra alatt összegyűlt a pénz Márti kezelésére, sőt, az elmúlt percekben is folyamatosan érkeztek az adományok. Most úgy állunk, hogy a gyógyszerek áránál több pénz is érkezett. Óriási hálával tartozunk mindenkinek, aki segített, üzenetet írt, megosztott, nagyon köszönünk mindent! Hihetetlen erőt ad az a szeretet, amit Tőletek kapunk!” – írták.

A posztból kiderül az is, hogy befejezik az adományok gyűjtését, mert úgy látják a terápia elkezdéséhez nincs szükségük még több pénzre. Ezen túlmenően azt tervezik, hogy időről időre jelentkezni fognak és beszámolnak majd arról, hogyan halad a kezelés. „Reméljük, jó hírekkel szolgálhatunk. Még egyszer nagyon köszönjük a segítséget és a támogatást, nagyon megható ez az összefogás, ami megvalósult.

Olvass még többet jótékonysági kezdeményezésekről, amik visszaadják a hitedet az emberi jóságban: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top