nlc.hu
Egészség
A Péntek 13 sorozatgyilkosa kampányol a maszkviselés mellett

A Péntek 13 sorozatgyilkosa kampányol a maszkviselés mellett

A jellegzetes maszkot viselő főgonosz az érzékenyebb oldalát is megmutatja a legújabb vírusellenes kampányban.

Bár a Péntek 13 című mozi idén ünnepli bemutatójának 40. évfordulóját, Jason Vorhees figurája mit sem vesztett a a népszerűségéből, sőt, nyugodtan mondhatjuk, hogy a horrorfilmek panteonjában örökre szóló bérelt helye van az olyan főgonoszok mellett, mint Freddy Krueger, Chucky, Annabelle vagy például Hannibal Lecter.

Ennek ellenére a jellegzetes hokimaszkot viselő gyilkos most egy egészen más hangvételű videóban tűnt fel, hogy a maszkviselés fontosságára figyelmeztesse a nézőket. Elsősorban persze New York lakóit, a kisfilmet ugyanis az Ogilvy reklámügynökség kifejezetten az amerikai nagyváros számára készítette, a video végén látható, hogy Andrew Cuomo New York-i kormányzó Twitter-oldalának címe is szerepel a “stáblistán”.

A Péntek 13 horror-ikonja kampányol a helyes maszkviselésért

Jason Vorhees New York lakóit figyelmezteti a maszkviselés fontosságára (Fotó: YouTube)

A videóra azért van nagy szükség, mert amíg Magyarországon már hetek óta megindult az újranyitás, az Egyesült Államok lakói március közepe óta változatlanul karanténban ülnek. Már persze aki betartja a rendelkezéseket, sokan politikai kérdést csináltak a maszkviselésből és szabadságjogaik csonkításának érzik a sok helyen bevezetett maszkviselési kötelezettséget, annak ellenére, hogy jelenleg az USA területén a legsúlyosabb a koronavírus-járvány.

Az elmúlt két hétben ugyanis rendkívül megszaporodtak az új esetek, mostanra naponta több mint 54 ezer új fertőzést azonosítanak, az ország területén már több mint 2,7 millió ember kapta el a koronavírust, a halálos áldozatok száma pedig meghaladta a 130 ezret, ami több mint duplája a vietnámi háború amerikai áldozatainak. A helyzet annyira rossz, hogy bár az Európai Unió július 1-től 15 ország polgárai előtt megnyitotta a határait, az amerikaiak egyelőre nem léphetnek be a kontinensre.

Az Ogilvy videójában ugyan nem a „hivatalos” Jason Vorhees szerepel, a figura azonban annyira jellegzetes, hogy ez valószínűleg csak keveseknek tűnik fel.

„Nem könnyű a helyzetem, mert a maszktól sokan félnek” – mondja fojtott hangon a horror-ikon. „Nincs igazán társasági életem sem. Szeretném, ha az emberek annak látnának, ami vagyok. Én csak megpróbálok beilleszkedni, jó barát lenni, dolgozni. Persze, tudom, ott ez az egész láncfűrészes dolog, meg a sötét erdők, szóval értem, hogy nem a legjobb a hírem. De a maszk mögött ugyanolyan hétköznapi ember vagyok, mint bárki. Tényleg, nem vagyok ijesztő, még macskám is van.”

A kisfilm végén látható üzenet pedig így hangzik: „a maszkviselés ijesztő lehet, de ha nem viseled, az pedig halálos”.

További cikkeink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top