nlc.hu
Egészség

Táppénz a házi karantén alatt

Nem jár táppénz, ha a külföldi út után kell a házi karantén

A kormány döntése nyomán hivatalosan nem minősül keresőképtelennek az, akit kötelező házi karanténba rendeltek külföldi utazást követően.
Karantén - Fotó: MTI

A Magyar Közlönyben jelent meg a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997-es törvényt módosító rendelet a koronavírussal összefüggésben, amelynek szövege a következő:

Az a biztosított, aki részére magánútlevéllel, valamint egyéb úti okmánnyal végrehajtott, nem hivatalos célú kevésbé súlyos vagy súlyos fertőzöttségi mértékű országból Magyarország területére történő beutazáskor hatósági házi karantént rendeltek el, nem minősül keresőképtelennek.

Az új rendelet csütörtöktől él, és a gyakorlatban azt jelenti, hogy akire a fenti kritériumok vonatkoznak, nem kaphat táppénzt, hiszen nem számít keresőképtelennek. Ha a koronavírus miatt kötelező házi karanténba rendelt személy munkája megengedi, természetesen otthonról dolgozhat.

(via Napi.hu)

Így gondold végig, hogy utazol-e a koronavírus-járvány alatt: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top