Utazás

Zárva lesznek éjszaka a bárok és éttermek a görög szigeteken

További beutazási korlátozásokat is bevezetnek, mert megugrott a koronavírus fertőzöttek száma.
Zárva lesznek éjszaka a bárok és éttermek a görög szigeteken

Elrendelte a bárok és az éttermek éjjeli zárva tartását a görög kormány egyes, a turisták körében is népszerű országrészekben, miután rekordot döntött a koronavírussal újonnan megfertőződöttek száma.

Egy kormányszóvivő azt is bejelentette, hogy újabb korlátozásokat rendelnek el a Balkánról érkező turisták és több európai uniós tagállamból repülőn érkezők esetében.

Az éjfél utáni zárva tartásra kötelezett övezetek között van Míkonosz, Szantorini, Korfu, Rodosz és Kréta – közölte Arisztotelia Peloni a televízióban.

Ezek a korlátozások már kedden életbe lépnek, egyelőre kéthetes időtartamra.

A Belgiumból, Csehországból, Hollandiából, Spanyolországból és Svédországból repülőn érkező utasoknak augusztus 17-étől háromnaposnál nem régebbi negatív vírustesztet kell bemutatniuk, akárcsak a szárazföldi határokon érkezőknek.

Augusztus 16. után legfeljebb 750 ember léphet Görögországba Albániából.

Görögországban a hatóságok tájékoztatása szerint vasárnap 203 új fertőzöttet jelentettek, ez volt a legmagasabb szám a világjárvány kezdete óta. Hivatalos adatok szerint az országban 212 ember halt bele a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 betegségbe.

(MTI)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top