Utazás

Ez vár rád, ha most utazol Görögországba

Görögország is szigorít a maszkviselési szabályokon.
Athén

Görögországban mostantól kötelező szájmaszkot viselni minden beltéri nyilvános helyen, miután a mediterrán országban újra megugrott a koronavírusos esetek száma. A száj és az orr eltakarása a kültéren is kötelező ott, ahol nem lehet ügyelni a megfelelő távolságtartásra.

Görögországban eddig a tömegközlekedési eszközökön volt csak kötelező a szájmaszk, ezt terjesztették ki 10 napja az élelmiszerüzletekre is. Az országban augusztus közepéig meghosszabbították a látogatási tilalmat az idősotthonokban és a kórházakban. Az esküvőket, temetéseket és keresztelőket legfeljebb száz ember részvételével tarthatják meg. Augusztus végéig betiltották a fesztiválokat és koncerteket.

Görögországban két hónapja nem volt olyan magas az új megbetegedések száma, mint pénteken (aznap 78 új Covid-19-megbetegedést regisztráltak). Eddig 4447 Covid-19-megbetegedést regisztráltak, a halálos áldozatok száma 202

(MTI)

Kiemelt kép: Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA/Oresztisz Panajotu 

Olvass még Görögországról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top