nlc.hu
Egészség
Müller Cecília: egyre több beteget kell kórházban ápolni

Müller Cecília: egyre több beteget kell kórházban ápolni

A tisztifőorvos erről az operatív törzs szerdai tájékoztatóján beszélt.

Az operatív törzs szerdai tájékoztatóján a tisztifőorvos, Müller Cecília az elmúlt 24 óra adatait ismertette először. Beszélt arról is, mivel az elmúlt napokban folyamatosan nőtt a kórházban ápoltak száma, sajnos több halálesettel kellett számolniuk is. Még úgy is, hogy tegnap már lassulni látszott a fertőzöttek számának az emelkedése. 

Müller Cecília a Portfolio beszámolója szerint külön kitért arra, hogy kórházban jelenleg 773 olyan beteget ápolnak, akiknél középsúlyosan, vagy súlyosan zajlik a megbetegedés. A tisztiorvos szerint ezek a számok egyáltalán nem kedvezőek, az összes pozitív esetszámhoz képest a kórházban ápoltak száma folyamatosan növekszik.

A tisztiorvos a koronavírus és az influenza együttes jelenléte kapcsán mindenkinek azt tanácsolja: „amit meg lehet előzni, azt meg kell előzni.” Hozzátette, ha két vírus egyszerre támadja meg a szervezetet, az sokkal több szövődménnyel járhat.

Müller Cecília emellett továbbra is javasolja a szabadban való sportolást, egyúttal elmondta, nem tervezik kötelezővé tenni a maszkviselést a zárt sportklubokban és az edzőtermekben. A tisztifőorvos nem sokkal korábban arra kérte az idősebbeket, hogy bevásárláskor saját biztonságuk érdekében kerüljék a reggeli és a délutáni csúcsot, és ha tehetik, inkább napközben vásároljanak.

Olvass még többet az operatív törzsről az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top