Egészség

Jó kutya: megmentette a részeg gazdit a csúnya sérüléstől

Komolyabb baj is lehetett volna, ha a négylábú nincs résen.

A kutyák csodálatos lények, erről már számtalanszor meggyőződhettünk, most azonban egy amerikai gazdi azt is megtapsztalhatta, milyen, ha a kedvenc jószágának több esze van, mint saját magának.

A Metro brit bulvárlap számolt be az esetről, amelynek főszereplője a 22 éves Hannah Quintus és Jax nevű golden retrieverje. A nő ugyanis erősen ittasan ért haza, miután az ismerőseivel italozott és le akart feküdni, amikor rájött, hogy az ágyán ott maradt pár dolog, amiket napközben használt.

Ezeket el is kezdte onnan elpakolni, azonban az elfogyasztott alkohol miatt ugyancsak bizonytalanul imbolygott a lakásban. Ez feltűnt Jax-nek is, aki valószínűleg azon aggódott, hogy a gazdi esetleg sérülést okoz saját magának, így akcióba lépett.

Cuki kutyus védte meg a részeg gazdáját

Jax azonnal akcióba lépett, amikor veszélyben érezte gazdája testi épségét

Ahogy a fenti fotón is látható, a kutya szinte pontosan úgy stabilizálja és tereli be a gazdit az ágyba, ahogyan ezt bárki tenné egy erősen részeg barátjával.

Quintus később visszanézte a felvételt és a Metrónak nyilatkozva elmondta, hogy nagyon elszégyellte magát, amiért ilyen állapotba került, és nagyon hálás volt a kutyának, amiért megóvta a bajtól.

„Jax héthetes kora óta nálam van, ő a legjobb dolog, ami valaha történt velem” – mondta Hannah Quintus.

A gazdi azt is elárulta, hogy Jax nem kiképzett segítőkutya, egyszerűen csak nagyon erős benne a védelmező ösztön. A videó ide kattintva tekinthető meg.

További csodás kutyák az nlc-n:

Cuki kutya mentette meg a kapatos gazdit

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top