Egészség

Videojáték közben kapott szívrohamot egy 12 éves fiú, meghalt

Szülei rohantak a szobájába, de már nem tudtak rajta segíteni.

Órákig játszott mobilján egy népszerű online videojátékkal egy 12 éves kamasz, mielőtt szívrohamot kapott. Az egyiptomi gyermekre szülei találtak rá szobájában, ekkor már nem reagált semmire. A PlayerUnknown’s Battlegrounds című lövöldözős online játék még mindig futott mobilján. A kórházba menet meghalt, halálát szívroham okozta – írja az Egypt Independent. Az ügyben eljárás indult, ám az nem derül ki, milyen indokkal és ki ellen. Az újság szerint a szívroham okaként közvetlenül az órákig, szünet nélkül tartó játékot nevezték meg.

Az Al-Azhar Egyetem Fatvakiadó központja arra figyelmeztetett az eset kapcsán, hogy veszélyes lehet, ha ilyen fiatalon  „addiktív és erőszakos” játékokkal játszanak a gyerekek. a PlayerUnknown’s Battlegrounds „elsőre egyszerűnek tűnhet”, ám „összetett pszichológiai módszerekkel” bírják rá a játékosokat, hogy ne hagyják abba. Független kutatásokból egyébként már tudjuk, hogy a videojátékoktól önmagában nem válik agresszívvá senki, a gyerekek sem, a függőség azonban valós veszély lehet.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top