Baba

Beszippantotta őket a videójáték: a gyerekek kézen fogva ugrottak ki az ablakon

Egy kínai család beperelte a kínai játékóriás Tencentet, miután két gyerekük is kiugrott az ablakon, hogy megnézze, ők is ugyanúgy feltámadnak-e utána, mint kedvenc videójáték karaktereik.
Videójáték függőségük hatására ugrottak ki a gyerekek az ablakon.

A 11 és 9 éves testvérek igazi függői lettek a koronavírus karantén alatt a Mini World és a Game of Peace nevű videójátékoknak. A kínai Handanban élő családban a szülők még a karantén kezdetén vettek két okostelefont a kisfiúnak és a kislánynak, akik onnantól kezdve akár napi 8 órát is az említett játékokkal töltöttek.

A gyerekek március 22-én ugrottak ki a ház ablakából, 50 méter magasról, utánozva kedvenc videójáték karaktereiket, akik rendszerint feltámadnak, miután meghaltak. A gyerekek az esést szerencsére túlélték, ám mindketten számos csonttörést szenvedtek el, amelyek nem egy műtétet igényeltek.

„Ki akartuk próbálni, tudunk-e repülni, és visszatérünk-e az életbe, mint a karakterek a Game of Peace-ben és a Mini World-ben” – mondta el a kisfiú az újságíróknak, aki hozzátette, hogy az egész a húga ötlete volt, akinek megfogta a kezén, majd az ugrást ő kezdte. 

A gyerekeket az apuka találta meg, aki már csak azt vette észre, hogy a földön fekszenek. Utána azonnal kórházba szállította őket: a testvérek hetekig kórházban feküdtek, és nem egy műtétet kellett rajtuk végrehajtani.

A szülők most azt akarják, hogy a Tencent és a hasonló videójátékokkal foglalkozó cégek fizessenek, miután játékfüggővé teszik a gyerekeket. Az édesanya szerint erre nem kell erősebb bizonyíték, mint az, hogy a gyerekeik sosem viselkedtek így, mielőtt elkezdtek volna a videójátékkal játszani. 

A Tencent is megszólalt az ügyben, akik visszautasítják az összes őket vádat, tagadják, hogy bármiféle felelősségük lenne az ügyben, és videójátékaikkal függővé tennék a gyerekeket.

(via)

Még több megdöbbentő hír a videójátékok világából: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top