nlc.hu
Egészség

Hiába jelezte a polgármester a bajt, az iskolaigazgató nem törődött vele

A rendőrök szerint egész Pázmándot le kéne zárni a vírus miatt

Az iskola igazgatója szerint csak a központi utasításokat követte.

A környékbeli portákon hatósági ellenőrzést végző rendőrök szerint annyi a beteg Pázmánd településen, hogy az egész falut le kellene zárni – írja a Blikk. 

A lap értesülései szerint pár nap alatt 14-ről 35-re ugrott a koronavírus-fertőzések száma, a pázmándi Szent Gellért Általános Iskolában legkevesebb hat tanár és hét diák is elkapta a Covid-19 vírust. 

A falu polgármestere, Reichenbach Mónika több napon át próbálta jelezni az iskola igazgatójának, hogy járvány tört ki az intézményben, de az iskolavezető válaszra sem méltatta.

Az egyik falubeli a lapnak nyilatkozva azt mondta, felháborítónak tartja, hogy a gyerekeket az iskolába való bejárásra kötelezték, szülőként pedig kifogásolta, hogy nem kaptak azonnali tájékoztatást. 

„A gyerekek most karanténban vannak, de ha hazahozták a vírust, a 86 éves édesanyám és én is nagy veszélyben vagyunk” – mondta a Blikknek nyilatkozó 56 éves nő.

 

Covid-gócpont alakult ki egy pázmándi iskolában

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Reichenbach Mónika a lapnak elmondta, még márciusban helyi pandémiás csoportot alapítottak, helyi orvosok és egészségügyi szakemberek közreműködésével, éppen azért, hogy megakadályozzák a koronavírus gyors terjedését. 

„Amikor láttuk, hogy az iskolában elindult a fertőzési lánc, minden követ megmozgattunk, hogy az igazgatónő azonnal tájékoztassa a szülőket a történtekről – nyilatkozta a polgármester a Blikknek. – Szerettük volna, ha elrendelik a 160 gyermek és a tanári kar tesztelését, és mindenkit hazaküldenek az iskolából. Csakhogy az iskola igazgatóját hiába hívtuk. Amikor lépett, csak a felsősöknek rendelte el a távoktatást, pedig a közös tanári szobában alsós-felsős pedagógus is átadta egymásnak a fertőzést. Közben a szülők kétségbeesve kértek tanácsot tőlünk, mi tegyenek. A mentőktől az összes hatóságig mindenki együttműködött velünk, kár, hogy az iskola vezetése nem.”

A Szent Gellért Általános Iskola igazgatója, Nickl Erika nem érzi felelősnek magát a helyzetért, szerinte a polgármester intézkedett túl korán. Az iskolaigazgató úgy fogalmazott, hogy ő csak a központi utasítások szerint járt el.

További cikkeink a koronavírus járvánnyal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top