nlc.hu
Szabadidő

Mindent túlélt a 100 éves asszony

Elképesztően kalandos élete után a koronavírust is túlélte a 100 éves asszony

Legutóbb a koronavírussal vette fel a kesztyűt, és megint ő kerekedett felül!

Amikor a 99 éves Joy Andrew elkapta a koronavírust idén májusban egy idősotthonban, a dolgozók felkészítették a családot a legrosszabbra, írja a Guardian alapján a 24.hu. De Andrew, aki túlélt egy náci merényletkísérletet, egy horrorisztikus repülőbalesetet és a mellrákot, a fertőzést is legyőzte, vasárnap pedig a 100. születésnapját ünnepelte, melyen a királynő is köszöntötte őt levelében.

Mindent legyőzött, amit lehetett a 100 éves asszony

Fotó: Unsplash

A nőnek hihetetlenül kalandos élete volt: 1920-ban született London északi részén, itt is nőtt fel. A második világháborúban csatlakozott a női kisegítő légierőhöz, és a műveleti egységben dolgozott, amikor Németország stratégiailag nagy jelentőségű bombázása zajlott. A németországi zsidó származású Andrew a háború után Düsseldorfba költözött egy idős házaspárhoz, akiknek lánya náci nézeteket vallott. Ebben az időszakban sofőre volt, akivel oda ment, ahová csak szeretett volna. Egyik nap éppen úton voltak, amikor szándékosan beléjük hajtottak, meg akarták őt ölni. A merényletkísérlet miatt azóta is sebhelyes az arca. Az elkövetőt elfogták, és később kiderült, hogy náci volt.

Ezután csatlakozott a British Overseas Airways Corporation légitársasághoz az első női légiutaskísérők között. Az egyik úton kifogyott az üzemanyag a gépből, és Líbiában lezuhantak. A kiszolgáló személyzet túlélte a tragédiát, de egy utas belehalt a sérüléseibe. A sivatag közepén értek földet, végül a beduinok mentették meg őket.

Az 1970-es években mellrákkal diagnosztizálták, de ebből is felgyógyult. Férje, David Andrew 2013-ban rákban hunyt el.

A demenciával küzdő Andrew-nak május 16-án lett pozitív a koronavírus-tesztje, de sikerült felépülnie, írja a lap.

Legfrissebb koronavírushíreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top