nlc.hu
Egészség

Zacher Gábor a járvány alatti karácsonyról

Zacher Gábor: Zárjuk be a plázákat, és felejtsük el az idei karácsonyt!

Zacher Gábor toxikológus szerint az idei karácsonyt el kellene felejteni a járvány miatt, hogy jövőre legyen karácsonyunk.
Bevásárlóközpont karácsonykor

Zacher Gábor toxikológus is vendég volt az RTL Klub Reggeli című műsorában, ahol a koronavírus-járványról és a karácsonyról faggatták.

A szakember határozottan kijelentette: „Szerintem felejtsük el ezt az idei karácsonyt, hogy legyen jövőre karácsony. Hogy ne arról szóljon a történet, hogy azokat gyászoljuk, akik azért mennek el, mert nem tartjuk be a szabályokat.”

A toxikológus szerint az ellátórendszer gyenge pontja abban lehet, hogy nem lesz elég egészségügyi dolgozó, aki ellátja a betegeket és kezeli a lélegeztetőgépeket. Azt mondta, Orbán Viktornak azt a korábbi kijelentését tartja reálisnak, hogy 50 százalék a valószínűsége annak, hogy nem fog bedőlni az egészségügy.

Zacher Gábor az idősek vásárlási sávjának örül, de arra int mindenkit, hogy az idei karácsony ne az ajándékozásról és ne a plázában járkálásról szóljon, hanem az odafigyelésről. „Zárják be azokat a fránya plázákat!” – mondta a toxikológus.

Zacher Gábor az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top