nlc.hu
Egészség

Karácsonyi koronavírusstatisztika

Koronavírus: karácsonyra jobbak a számok

Némileg javult a hazai koronavírusos megbetegedések statisztikája.

Közzétették a legfrissebb hazai koronavírus-statisztikákat. Eszerint újabb 2610 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést és meghalt 104, többségében idős, krónikus beteg.

Az aktív fertőzöttek száma 181 342. Az aktív fertőzöttek 18 százaléka, az elhunytak 20 százaléka, a gyógyultak 20 százaléka budapesti. Kórházban 6006 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 489-en vannak lélegeztetőgépen.

kotelezo oltas

Jön az oltóanyag

Szombat reggel érkezik meg Magyarországra az Európában elsőként engedélyeztetett koronavírus elleni oltóanyag, a Pfizer-BioNTech vakcina, az egészségügyi dolgozók beoltása vasárnap kezdődik. Az első vakcinaszállítmányt a következő hetekben újabbak követik, 2021-ben megkezdődhet a lakosság tömeges oltása.
    
Védőoltásra már több mint 300 ezren regisztráltak  a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz. A nyugdíjasoknak december folyamán kézbesítik azt a levelet, amelyben Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztat a regisztráció lehetőségéről.    

Aktuális koronavírus-infók:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top