nlc.hu
Egészség

Karácsonyi jelmez okozhatta a fertőzést?

Felfújható jelmez okozhatott tömeges megbetegedést egy kaliforniai kórházban

Az illető, aki viselte tünetmentes volt, de később pozitív lett a koronavírus tesztje. Hogy a jelmezének köze lehet kollégái megbetegedéséhez, az egyelőre csak feltételezés.

Egy kaliforniai kórház személyzetének legalább negyvenhárom tagja fertőződött meg koronavírussal december 27. és január 1. között. A gyanú szerint a tömeges fertőzéshez lehet, hogy köze van annak, a felfújható jelmeznek, amit a sürgősségi osztály egyik dolgozója vett fel karácsonykor. Ugyan a kollégának nem volt semmilyen tünete akkor, később pozitív lett a koronavírustesztje, és egyes feltételezések szerint a jelmezből távozó levegő teríthette szét a vírust, írja a 24.hu.

A kórház alkalmazottai éppen karácsony előtt kapták meg a koronavírus elleni vakcina első adagját, és az oltóanyagnak így pont nem volt elég ideje kifejteni a hatását az incidens előtt. Azok a dolgozók, akik megfertőződtek, egyelőre karanténban vannak, a sürgősségi osztályt pedig fertőtlenítették.

Az Egyesült Államok több államához hasonlóan Kaliforniában is megugrott a regisztrált új fertőzések és a koronavírusban elhunytak száma is az utóbbi hetekben, a kórházak ezért nagyon leterheltek. A 39,5 milliós Kaliforniában eddig közel 2,4 millió fertőzöttet regisztráltak, és több mint 26 ezer ember halt meg koronavírus-fertőzés következtében.

Karácsonyi szájmaszk

Fotó: Pixabay

Legfrissebb hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top