nlc.hu
Egészség

Fiatal szülők haltak meg koronavírus-fertőzésben

Magyarország: egy 6 éves kislány vesztette el a szüleit koronavírus-fertőzés miatt

Az édesapa 46, az édesanya 36 éves volt. A rokonok szerint az államnak jobban és többet kéne segíteni, amikor a koronavírus-járvány következtében naponta több százan halnak meg. A hatéves kislány jelenleg a nagyszüleinél tartózkodiik, gyűjtést indítottak számára.
halál, gyász

Egy Facebook-posztra hivatkozva írta meg a Szeretlek Magyarország annak a kislánynak az esetét, aki elvesztette mindkét szülőjét a koronavírus-fertőzés következtében. 

Pár nap alatt kétszeres tragédia

A Facebook-bejegyzést a család rokona, Kovács Szilárd írta meg. A posztból szemlézett cikk szerint a férfi 45 éves unokatestvéréről február másodikán derült ki, hogy koronavírussal fertőzött. Egy hét múlva légzési nehézségekkel kórházba  került, pár nappal később a feleségét és az édesapját is bevitték. A házaspár nem élte túl a fertőzést.

Kovács Szilárd szerint egy évvel a vírus megjelenése után sincsenek kidolgozott protokollok, megoldások, hogy egy ilyen esetben kinek mit és hogyan kell, lehet megtennie. Azt tapasztalta, hogy a halálhír közlésével kapcsolatban is vannak hiányosságok.

Szilárdék ugyanis nem merték telefonon értesíteni az elhunyt férfi édesanyját, attól félve, hogy a nő elájul, rosszul lesz a hír hallatán, ezért a háziorvos segítségét kérték, de ő védőruha híján azt tanácsolta, forduljanak a mentő szolgálathoz. Mire azonban megkérdezték volna a mentősöket, a fiatal nő is meghalt, ekkor viszont már személyesen nem tudták átadni a hírt a kijárási tilalom miatt. Másnap végül telefonon mondták meg az asszonynak, mi történt a fiával és a menyével.

„Úgy látom, erre egy éve nincs kitalálva semmi. Lehetne védőruhát rendszeresíteni a háziorvosnál például, egy kis odafigyeléssel lehetne rendszer, kinek és hogyan kell a hírt közölnie egyedül lévő emberrel, akinek utána egyedül kell mindezt feldolgoznia” – írta a férfi.

A hatéves kislány jelenleg a nagyszüleinél van.

Kovács neve már feltűnt a médiában

A Telex azt írja, hogy a posztot megíró Kovács neve korábban is felbukkant már a médiában, az ő húga volt Kovács Judit, a darnózseli hentes felesége.

Kovács Juditot 2014 májusában ölték meg, a gyilkossággal hentes végzettségű férjét vádolták meg, akivel éppen válófélben voltak. Annak ellenére, hogy egy védett tanú látta, ahogy a férfi kiszórja egy zsákból felesége maradványait a közeli Zseli-réten, és számtalan közvetett bizonyíték szólt ellene, a bíróság kétszer is felmentette.

N. János korábban bántalmazta a nőt, ezért a bíróság próbára bocsátotta, az áldozat a próbára bocsátás lejárta előtt halt meg. Végül a darnózseli néven elhíresült férfi 21 év fegyházat kapott, a Kúrián arra a következtetésre jutottak, hogy az események láncolatát tekintve csakis N. János ölhette meg a feleségét.

Fotó: Getty Images

Hírek a hazai oltási programról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top