nlc.hu
Egészség

Orbán Viktor véleménye a harmadik hullámról

Orbán Viktor: Húsvétra beoltják a regisztráltakat

Orbán Viktor matekozott kicsit, és elmondta: április elején ott leszünk, hogy 2,825 millió ember lesz beoltva.

Alátámasztják a mai adatok, hogy itt a harmadik hullám – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban, aki az operatív törzs üléséről érkezett a rádióinterjúra. „Veszélyes pillanatban vagyunk: oltunk, elkezdődött a konzultáció az újraindításról és közben beesett a 3. hullám. Két görbe fut egymás mellett, az oltásoké és a fertőzötteké” – idézi a hvg.hu a miniszterelnököt.

Orbán Viktor szerint húsvétra minden regisztrált be lesz oltva

Orbán Viktor rádióinterjút ad (Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala)

 „3093 új fertőzöttet találtak, 110 ember hunyt el, az átlagéletkoruk 76 év volt, 4024-en voltak kórházban, lélegeztetőgépen 352-en. A tendencia rossz, meredeken emelkednek a számok – mondta Orbán, aki szerint az egészségügy jól bírja a terhelést, és bírni is fogja. – Ha 20 ezer embernek kellene covidos ellátást biztosítani, erre képesek lennénk, nagyok a tartalékaink” – tette hozzá a miniszterelnök.

A kérdés, lesz-e elég vakcina, hogy kompenzálják ezeket a fertőzöttségi adatokat. Orbán azt mondta, 391 ezer legalább egyszer beoltott ember van, ez hamarosan 441 ezerre fut föl, onnan nagy ugrás következik be, hirtelen beoltunk 1-8-10 nap alatt több mint 650 ezer embert. Március elején 1,225 millió beoltottnál leszünk

Április elején ott leszünk, hogy 2,825 millió ember lesz beoltva.

A máig regisztráltakat be is tudják oltani. Mindenkit biztat a regisztrációra.

Orbán elmondta, a helyszínen értesül az ember, milyen oltást kap, lehet rá nemet mondani, de most megnyugtatott mindenkit, ettől nem esik ki, majd értesítik. De fontos, figyeljen oda mindenki, fölfutó harmadik hullám van, ennek komoly kockázata van. Azt kéri, ne indulatból döntsön a vakcináról, mert az életébe kerülhet. Szerinte európai összevetésben ma Magyarországon van a legtöbb oltásra alkalmas vakcina. 

A kínai vakcina bevetésének időpontjáról annyit mondott:

„Mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk.

Itt a harmadik hullám:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top