Egészség

Hívd segítségül a természetet! (x)

A menstruációs fájdalmak sokunknak okoznak nehézségeket hónapról-hónapra, néhány jó kis trükk azonban sokat segíthet a „nehéz napokon”.

Hívd segítségül természetet! (x)
A női test működését a menstruációs ciklus szabályozza. Hangulatunk, fizikai állóképességünk, mentális teljesítményünk is sokban függ a ciklusunk alakulásától, de ezt már te is biztosan tapasztaltad.

Elsősorban a fiatal, 20 és 40 év közötti nők körében jellemzőek a premenstruációs szindróma (PMS) tünetei, mint például a bőrproblémák, hányinger, mellfeszülés, fejfájás, ingerültség, édességhiány, de a libidó csökkenése, a koncentrációs zavarok és a depresszió sem ritka ilyenkor.

A kellemetlen tünetek ellenére is arra vágysz, hogy a nehéz napokon a természetet hívd segítségül?
Gyógyszer helyett meleg vizes palack és gyógytea?

Akkor mutatunk még néhány tippet, hogy ne kelljen rögtön a gyógyszerért nyúlnod!

Figyelj arra, mit és mennyit eszel

A PMS-sel járó kellemetlen puffadás, vizesedés és hasi diszkomfortérzés igazán kellemetlen, ezért fogyassz inkább könnyen emészthető ételeket. A zsíros, nehéz húsok helyett válaszd a könnyű, natúr szárnyasokat és halakat.  

Igyál sokat!

A mindennapokban is fontos a megfelelő folyadékpótlás, ám a menstruáció napjaiban még nagyobb figyelmet kell fordítanod arra, hogy elegendő vizet fogyassz.  Ilyenkor érdemes kissé megemelni a vízfogyasztást– hiszen maga a vérzés is folyadékvesztéssel jár, amit pótolni kell, emellett a bőséges folyadékpótlás segíti a menstruációs vér távozását is. Az sem mindegy, milyen formában pótoljuk a szükséges folyadékot. A legjobb választás a természetes, szénsavmentes víz vagy az ízesítetlen gyógytea. A szénsavas italokat kerüld el, mert az ezekben található szén-dioxid csak még jobban felpuffaszt. A koffein- és az alkoholfogyasztást pedig jó ilyenkor mérsékelni, hiszen ezek is vízvisszatartásra sarkallják a testedet.

Ennél valami édeset?

Rád is rád tör az édesség utáni vágy menstruáció idején? Sajnos a túl sok cukor és finomított szénhidrát szintén fokozza a vízvisszatartást, ezáltal puffaszt, ráadásul könnyen hangulatingadozásokat és rossz közérzetet idézhet elő. Készíts saját édességet!
Kerüljön bele pár kocka étcsokoládé, ami kutatások szerint enyhe görcsoldó hatással is bír, valamint néhány szem mandula, dió, kesudió vagy bármilyen olajos magféle, melyek gazdag magnézium-, kálium-, vas-, B- és E-vitamin-források, így a kiegyensúlyozott hangulat megtartását is segítik.

Gyógynövényekkel könnyebb!

A természet patikájában külön „részleget” találhatunk a női bajok enyhítésére szolgáló gyógynövényekből, sőt sok olyan természetes segítőt is bevethetünk a piros betűs napokon, melyeket akár a mindennapokban is előszeretettel fogyasztunk. Ilyen a kurkuma és a gyömbér, melyek jótékony hatással vannak a méh görcsös összehúzódásaira, míg a citromfű lelki és idegi segítséget nyújthat.  A rozmaring mérsékeli az alhasi görcsöket, a cickafark közismerten segít csökkenteni az erős vérzést és szabályozni a ciklust, az édesgyökér gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatású, a palástfű szabályozza a hormontermelést és elősegíti a peteérést, míg az őszi margitvirágot a népi gyógyászat is előszeretettel használja a menstruációs zavarok kezelésére. Migrénes fejfájásod van? Próbáld ki a poloskavészt, segíteni fog.

A természet kimeríthetetlen tárházát bármikor segítségül hívhatod belsőleg is külsőleg is!

Természetes választás

A Bella legújabb egészségügyi és tisztasági betétei a nagyobb komfortérzetünkért is a gyógyfüveket hívták segítségül. Három fantasztikus gyógyfű jótékony hatását élvezhetjük azokon a napokon, és a mindennapokban egyaránt.

A Bella Herbs termékek vasfű (verbena), hársfavirág és lándzsás útifű hozzáadásával készülnek.

A vasfű gyulladáscsökkentő, nyugtató, a menstruációs ciklus zavarait enyhítő hatású.

A hársfavirág hatóanyagai között található flavonoidok, illóolajok, csersavak antibakteriális és gyulladásgátló hatásúak.

A lándzsás útifű jó baktériumölő, emellett gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert, különösen érzékeny bőr esetén.

A gyógyfüvekkel gazdagított Bella Herbs egészségügyi betétek kivételesen puha Extra Soft borításúak és mindössze 4 mm vékonyak, ezzel átmenetet jelentenek az ultravékony és a standard, vastag betétek között.
A fehérneműhöz szárnyakkal rögzíthetőek. Légáteresztőek. A lándzsás útifűvel gazdagított illatmentes, míg a finoman illatosított változatok a vasfűre jellemző citrusos illatjegyekkel, illetve a hársfavirág édeskés illatjegyeivel növelik a komfortérzetünket.

A tisztasági betétek mindössze 2 mm vastagságúak, és remek szolgálatot tesznek, hogy mindennap kivételesen tisztának érezhessük magunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top