nlc.hu
Egészség

Higiénia menzesz alatt

Intim higiénia: így tartsd frissen magad a menzesz alatt

Azt, hogy miként érezzük magunkat a menstruáció napjaiban, az intim higiénia is nagyban befolyásolja. Most adunk néhány tippet, hogy a menzesz alatt is frissnek érezhesd magad!

Az intim higiénia az egész periódus alatt fontos, de a menstruáció napjaiban különösen nagy hangsúlyt kell fektetni az övön aluli területre. Ez azonban nem csupán a tisztálkodást foglalja magában, hanem azt is, hogy ezekben a napokban milyen higiénés termékeket használunk.

Intim mosakodó

A PH-semleges intim mosakodógélek, krémek menstruáció alatt és a periódus bármely szakaszában jót tesznek, hiszen segítenek fenntartani az intim terület egészséges PH-szintjét. Arra azonban ügyelj, hogy ugyanúgy, mint máskor, a menstruáció idején sem kell napjában többször mosakodnod, de ha alapesetben inkább szappant, tusfürdőt használsz, ilyenkor jobb, ha intim mosakodógéllel helyettesíted.

Intim törlőkendő

Az intim törlőkendő nem csak akkor jön jól, ha nem otthon, home office-ban dolgozol. Tény, hogy a közös használatú mosdókba jó, ha viszel magaddal intim törlőkendőt, de a kendőt otthon is ugyanúgy használhatod: gyors megoldás a felfrissülésre, mert egyből tisztaságérzetet biztosít.

Megfelelő betét

Menstruáció alatt az egyik leglényegesebb dolog a megfelelő betét, ugyanis nem mindegy, mennyire puha, és mennyire képes elvezetni a nedvességet. Válassz olyan betétet, aminek bőrbarát az anyaga, és jó légáteresztő képességgel is rendelkezik.

Milyen intimbetét a jó menzesz alatt?

A megfelelő intimbetéten sok múlhat (Fotó: Getty Images)

Ma már olyan betétek is elérhetők, amik illatosítottak – arra azonban figyelj, hogy a túlparfümözött változatok helyett a gyógynövényeseket részesítsd előnyben. A hársfavirágos és a vasfüves például antibakteriális és gyulladásgátló hatású.

Viselj jól szellőző ruhadarabokat!

A legtöbben home office-ban dolgozunk, így nem jelent problémát, hogy mit viselünk napközben. Sokkal jobb lehet a közérzeted, ha a menstruáció napjaiban a bőröd számára kellemes tapintású, jól szellőző anyagokba öltözöl. Ilyenkor részesítsd előnyben a természetes anyagokat, a fehérneműnél pedig alapszabály, hogy ezeken a napokon a műszálas csipkebugyik helyett kényelmes pamutot viselj!

Használd a gyógynövények erejét!

Ha menstruációs fájdalmaid vannak, hívd segítségük a természet házipatikáját. Főzz teát cickafarkból, réti palástfűből vagy pásztortáskából! Mindegyik segít csökkenteni a fájdalmakat, és ha erős a vérzésed, a vérzéscsillapításban is számíthatsz rájuk. Az idegeidet a citromfű teájával nyugtasd: már az illata is relaxáló hatással lesz rád, az íze pedig frissít és ellazít. Naponta 2 alkalommal is kortyolhatsz a teákból, a citromfűből akár elalvás előtt is, hogy segítse a nyugodt álmot.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top