nlc.hu
Egészség

A beoltottaknak előjogai

Ilyen előjogai lehetnek a beoltottaknak idehaza

Merkely Béla elárulta, mire számíthatnak azok, akik megkapták az oltást.
Biológus: "Le kell törni az oltásellenességet vagy elveszítjük a háborút a variánsokkal szemben"

A kormány eddig nem fogalmazott meg konkrétumokat arról, milyen előjogokat élvezhetnek majd azok, akik megkapták az oltást, vagy már átestek a fertőzésen. Merkely Béla azonban azt mondta az RTL Híradónak, hogy tudomása szerint lesznek különbségek.

Úgy tudom, a nyitás elsősorban ott elképzelhető, ahol a védettség már kialakult, azaz azok a személyek lehetnek majd szabadon, illetve ülhetnek ki egy viszonylag lazán kialakított kávézó teraszára, akik már beoltottak, vagy már átestek a fertőzésen” – árulta el a Semmelweis Egyetem rektora. 

Merkely Béla biztos abban, hogy a nem oltottak viszont még akkor sem mozoghatnak majd kedvükre, ha a lakosság nagy része már védett lesz a koronavírussal szemben.

A kormány szerint 2,5 millió beoltott után jöhet lazítás, Duda Ernő biológus, a Szegedi Tudományegyetem professzora viszont úgy látja, legalább 3,5 millió beadott oltás kellene ahhoz, hogy a fertőzések száma a felére csökkenhessen.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Vajda János

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top