nlc.hu
Egészség
ásler Miklós szerint minden a legnagyobb rendben a hazai egészségügyben

Kásler Miklós: „Láttam egy ifjút életre kelni” – 102 napos lélegeztetés után gyógyult meg egy fiatalember

Kásler Miklós Facebook posztjában adott hírt arról, hogy a frontvonalban helytálló egészségügyi dolgozókat keresett fel. Szerinte a terhelés ellenére nincs gond a dolgozók munkamoráljával.
kásler miklós

Kásler Miklós a Facebook-oldalára feltöltött videóban azt mondta: az egészségügyi ellátórendszer legnagyobb megterhelésnek kitett egységeit és a frontvonalban helytálló egészségügyi dolgozókat keresi fel. Látogatásának célja, hogy a koronavírus-járvánnyal szembeni egészségügyi védekezés legkritikusabb időszakában közvetlen tapasztalatokat szerezzen.

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben tett látogatásának tapasztalatai alapján arra jutott, hogy:

  • a terhelés ellenére az egészségügyi dolgozók lelkiismeretesen, odaadóan dolgoznak,
  •  az oltási program rendben zajlik,
  • és azt is, hogy az intenzív osztályok jól felszereltek.

Azt is elmondta, hogy megérintette egy fiatal férfi gyógyulásának a története, aki 102 napos lélegeztetés után gyógyult meg, látott „egy ifjút életre kelni”.

Kásler pozitív megítélésnek némileg ellentmondanak azok az egészségügyből kiszivárgó hírek, amelyeket a frontvonalban dolgozók osztottak/osztanak meg. Döbbenetes állapotokról számolt be például egy Covid-ápolónak berendelt végzős,  akit egészségügyi hallgatóként rendeltek be az egyik megyei kórházba, azzal, hogy az oltási feladatokban kell segítenie, de ennél jóval többet kellett tennie. A létszámhiány is óriási terheket rak a megmaradt dolgozókra, akkora a hiány, hogy már a gyógytornászokat, masszőröket, medikusokat és rezidenseket is behívták az emberhiány miatt, sőt, egyes kórházakban önkénteseket toboroznak.

Fotó: MTI

Kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top