nlc.hu
Egészség

Felboríthatja a menstruációs ciklust a koronavírus elleni oltás

Felboríthatja a menstruációs ciklust a koronavírus elleni oltás

A 444 egyik olvasójának ez volt a tapasztalata.
A covid sokkal nagyobb eséllyel okoz trombózist mint bármelyik vakcina

A 444-nek az egyik olvasó arról írt, hogy a koronavírus elleni vakcina megzavarhatja a menstruációs ciklust.

„Az oltás után mindkét petefészkem fájni kezdett, de nem különösebben foglalkoztam vele, mert épp ovulációs időszakban voltam, bár igaz, hogy nem szokott ennyire megviselni. Két napig szurkált mindkét petefészkem, és a második napon véreztem is kicsit. Hogy van-e ennek köze az oltáshoz, nem tudom, de fura volt. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy az elmúlt 28 évben hányszor véreztem ovuláció alatt. Migrénem is lett, ami nálam átlagos jelenség hormonszintváltozásnál” – mondta a 444-nek Krisztina, aki Pfizert kapott.

Már nem félünk annyira a vakcinától

Egy friss kutatásból egyébként kiderült, hogy javult a magyarok oltási kedve. A két hónappal ezelőtti 47 százalékhoz képest már a felnőttek 58 százaléka hajlandó beoltatni magát, ezzel szemben áll a 35 százaléknyi oltást ellenző. Az oltási kedv javulásával párhuzamosan a regisztrációs hajlandóság is növekedett az elmúlt két hónapban: az oltás vállalók 75 százaléka mondta azt, hogy már regisztrált is a vakcinára, februárban ez csak 45 százalék volt.

Egy amerikai felmérés szerint a nőket jobban érintik a koronavírus elleni vakcinák mellékhatásai, mint a férfiakat. Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) múlt hónapban tette a közzé a tanulmányt, melyben 13.7 millió dózis beadott koronavírus elleni védőoltás adatait elemezték. A CDC-nek jelentett mellékhatások 71.9%-a a nőket érintette, bár a beoltottaknak összesen 61.2%-a volt nő az adatok szerint.

A magyar lakosság 57 százaléka úgy véli, hogy augusztusig véget érnek a korlátozások Magyarországon, és minden visszatér a korábbi rendbe, míg májusi nyitásra mindössze 21 százalék számít. A kérdés megosztónak bizonyult, körülbelül egyötödnyi tábor (18 százalék) nem tudta megtippelni a nyitás dátumát, 8 százalék szerint pedig soha nem áll vissza a korábbi állapot, maradnak bizonyos szintű korlátozások. A lakossági várakozásokat összegezve a teljes nyitás legvalószínűbb dátumának június tűnik a magyarok számára.

Fotó: Fotó: Getty Images

Kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top