nlc.hu
Egészség

Második oltás utáni fertőzöttségi és halálozási adatok Magyarországon

Közölte a kormány a második oltás utáni fertőzöttségi és halálozási adatokat

Ennek tekintetében a Szputnyik V eddig a leghatásosabb vakcina itthon. De ez közel sem reprezentatív adat.

Fontos statisztikát osztott a kormány a Facebookon: mint azt a HVG megjegyzi, eddig nem volt hivatalos statisztika arról, hogy a koronavírus elleni második oltások után hány ember fertőződött meg ismét koronavírussal vagy halt meg a fertőzés következtében. 

A december 26 és április 20 közötti adatok alapján 100 ezer oltottra vetítve a legtöbben (52) a Pfizer és a Moderna vakcinák után hunytak el koronavírus-fertőzés miatt, azonban fontos hangsúlyozni, hogy ezzel a két típussal elsők között oltották végig az idősotthonokban élőket is. Az össz-szám ennél a két vakcinánál 187. A Sinopharm oltás után 78 ember halt meg, ami 100 ezer oltottara vetítve 16. AstraZeneca oltás után hat, míg Szputnyik V vakcina után két koronavírussal fertőzött ember hunyt el. A táblázatból nem derül ki, hogy az elhunytak hány évesek voltak, volt-e alapbetegségük, illetve az oltáshoz képest mikor kapták el a fertőzést.

A képhez természetesen szöveg is jár, ebben a baloldalnak is kiszólnak, de nem ez a fontos, hanem a számok: 

A baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat. Ennek egyik formája az, hogy kétségbe...

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2021. április 25., vasárnap

Az nlc szerkesztősége buzdít mindenkit, hogy ha hívják, menjen és oltasson, fogadja el a vakcinát. A mellékhatások könnyed megfázásnak tűnhetnek a kórházi lélegeztetéshez képest. Ahogy azt rengeteg szakember megfogalmazta már: csak az oltással vethetünk véget a világszerte tomboló koronavírus-járványnak.

Vakcinakisokos: 

Közölte a kormány a második oltás utáni fertőzöttségi és halálozási adatokat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top