nlc.hu
Egészség

Álhíreket megosztó felhasználók korlátozása

Eltünteti az álhíreket megosztó felhasználókat a Facebook

Nem csak magukat a kamuhíreket, hanem a felhasználókat sem nagyon mutogatja majd a közösségi oldal.
Összeesküvés-elméletek

A Facebook a jövőben nemcsak a lájkok számát tünteti el a közösségi oldalról, hanem azokat a felhasználókat is, akik rendszeresen álhíreket és kamu információkat osztanak meg – írja a hvg.hu. Mindez a gyakorlatban azt jelenti: nemcsak a megosztott bejegyzések lesznek kevésbé láthatók, hanem maga a felhasználó is. A közösségi oldal tényellenőrző csoportjai folyamatosan figyelik az internetes tartalmakat, cikkeket és magukat a posztokat is, az álhíreket, téves információkat pedig megjelölik, a Facebook felületén tehát automatikusan figyelmeztetik a felhasználót, hogy kezelje ezeket távolságtartással. Aki rendszeresen ilyen tartalmakat oszt meg, azt (mármint magát a felhasználót) mostantól ritkábban és kevesebben látják majd.

Mindez igen komoly változásnak tekinthető, eddig ugyanis csak a Facebook-oldalakat szankcionálta a cég, ha azok kamu híreket osztottak meg, az egyéni felhasználókat nem. Márpedig sokszor rajtuk keresztül terjednek a téves információk, így a mostani lépésnek köszönhetően reménykedhetünk abban, hogy tényleg visszaszorul a félretájékoztatás.

Kiemelt kép: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top