nlc.hu
Egészség

12 éves michigani lány küzd az akadálymentes mosdókért

12 éves kerekesszékes lány küzd azért, hogy könnyebbek legyenek a fogyatékkal élők mindennapjai

Zoey Harrisont még Washingtonba is meghívták.

Egy 12 éves michigani lány azért küzd, hogy a nyilvános illemhelyeket még inkább akadálymentessé tegyék, illetve hogy könnyebb legyen megtalálni azokat. Zoey Harrison, aki a cerebrális parézis kórkép miatt maga is kerekesszéket használ, állami és szövetségi tisztviselőkkel is találkozott, hogy beszélgessenek azokról a törvényjavaslatokról, amelyek ezt lehetővé tennék, írja a Good Morning America.

Az első törvényjavaslat, amelyet Zoey 2019-ben Graham Filler állami képviselőnek nyújtott be, magáról az akadálymentesítésről szól, a másik javaslat pedig arról, hogy az akadálymentesített mosdók listája, illetve térképe kerüljön fel a michigani kormányzati honlapra, hogy a fogyatékkal élők tudják, hol vannak a legmegfelelőbb illemhelyek.

A hónap elején Zoey John Moolenaarral, Michigan állam 4. kongresszusi körzetének képviselőjével találkozott, aki meg is hívta Washingtonba. „Nagyon jól ment, tetszettek neki az ötletek. Azt mondta, nem is volt tisztában ezekkel a problémákkal” – mesélt a találkozóról. 

A tervek szerint Zoey vidámparkokat, éttermeket, üzleteket látogat meg, hogy maga győződhessen meg arról, hogy mely létesítmények felelnek meg a törvényjavaslatban szereplő követelményeknek. És mit üzen Zoey a többi gyereknek? „Legyetek mindig kedvesek és segítőkészek, és nem számít, mi történik, a változás kulcsa a kezetekben van.”

akadálymentesítés

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top