nlc.hu
Egészség

Rejtély a horvát tengerparton: nem tudja a nő, hogy kicsoda

Találtak a horvát tengerparton egy rejtélyes nőt, aki nem tudja, hogy kicsoda

Egy sziklán találtak rá Horvátországban arra a nőre, akinél nem voltak iratok és telefon, és nem tudja megmondani, hogy kicsoda.
Krk sziget Horvátországban

A horvát rendőrség közzétett egy fotót egy nőről, aki tökéletesen beszél angolul, de nem tudja megmondani, hogy kicsoda, és honnan érkezett az az országba.

A horvát 24sata híroldal azt írja, hogy a 60 éveiben járó nőt a Krk szigeten található Soline közelében vette észre egy halász vasárnap délelőtt. A nő egy sziklán üldögélt, vágások és zúzódások voltak az arcán és a testén. A halász értesítette a rendőrséget, végül egy mentőcsapat helyezte biztonságba a nőt, aki annyira gyenge volt, hogy inni sem tudott egyedül. Jelenleg egy rijekai kórházban ápolják.

A nő 162 centiméter magas, vállig érő barna haja van, pink kalapot, csíkos felsőt, sötét színű nadrágot viselt. Nem voltak nála iratok, és telefon sem, így nem tudják azonosítani.

Egy helybéli szerint a nő nem Soline falujában tartózkodott, mert akkor felismerné, egyesek úgy gondolják, hogy sétálás közben leesett a sziklára, beütötte a fejét, és ezért elveszítette az emlékezetét. Egy másik ott lakó szerint viszont már az is furcsa, hogy mit keresett arrafelé a nő, mert a környék nagyon barátságtalan, állatok sem igazán élnek arrafelé, az öböl azon része pedig nagyon megközelíthetetlen, a sziklák annyira élesek, hogy a cipő talpát is könnyedén kihasítják.

A rendőrök most végignézik az eltűnt személyek jegyzékeit, és szálláshelyeket keresnek fel a környéken a nő fotójával, hátha valaki felismeri.

(Guardian)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Marija Korotaj)

Emlékezetkiesés az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top