nlc.hu
Egészség

Ötnél kevesebb partnerrel szexelt az átlagos magyar nő

Az Ország Szextesztje: húsznál több szexpartnere csak a magyar nők nyolc százalékának volt

A fiatal magyar nők többségének tíznél kevesebb szexpartnere volt az élete során, tízből egy nő számára pedig egész életében csak egyetlen szexuális partner létezik – derül ki a JOY magazin reprezentatív felméréséből.

Az Ország Szextesztje nevű kutatásból kiderül, hogy a résztvevők közel fele négy, vagy ennél is kevesebb szexuális partnerrel volt együtt. Jóval kevesebben vannak, aki 5-9 emberrel (26%), vagy 10-15 partnerrel (15%) gyűrték a lepedőt. Húsznál több „játszótársról” a nők mindössze 8%-a vallott. Tízből egy nő életében csak egy szexpartner létezik. A 18–49 éves egyedülálló nők 69%-a, az alkalmi kapcsolatban élők 66%-a, a párkapcsolatban élők 80%-a és a házasok 72%-a is tíznél kevesebb emberrel bújt ágyba.

Az 1-4 szexkapcsolat kevésnek semmiképpen nem mondható – a hosszú távú elköteleződés előtt ajánlott a szexuális élet „begyakorlása”, és ehhez néhány partner mindenképpen tanácsos. 12 partner felett azonban a nők hajlamosabbá válhatnak arra, hogy kevésbé viseljék el a szexuális monogámiát

– mondta el a lapnak Rozs Erika szexuálpszichológus.

Az átlagos magyar nő az élete során tíznél kevesebb pasival szexel (fotó: Pixabay)

Az átlagos magyar nő az élete során tíznél kevesebb pasival szexel (Fotó: Pixabay)

A kutatás azt is kiderítette, hogy melyik a fiatal magyar nők kedvenc szexpóza. E tekintetben kiélezett a verseny a misszionárius (29%), a lovaglópóz (28%) és a kutyapóz között (27%), olyannyira, hogy lehetetlen egyértelmű győztest hirdetni. Ha a korosztályokat nézzük, akkor a 18–29 éveseknél és a harmincasoknál is a misszionárius vezet (29% és 32%), a negyvenesek körében azonban a lovaglópóz viszi a prímet 31%-kal. 

Ezek az adatok hozzák a normát! A lovaglópózban a legkönnyebb a nőnek elérnie az orgazmusát, a másik nagy kedvenc, a misszionárius póz pedig kellően intim ahhoz, hogy sokféle érzelmet fejezzen ki a felek számára, az örök kedvenc minden kapcsolatban. A kutyapóz az, amelyik a csúcsra jutás szempontjából a legkevésbé kielégítő a hölgyek számára – ez a szemkontaktus nélküli póz elsősorban a férfit segíti hozzá az orgazmushoz

– fejtette ki Rozs Erika a sajtóközleményben. Természetesen további érdekességek is kiderülnek a tesztből.

A szexpartnerek száma mindig izgalmas kérdés:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top