nlc.hu
Egészség

Fogamzásgátlótól pattanás

Golflabda méretű pattanások lettek a lány arcán a fogamzásgátlótól

Ellie méhen belüli fogamzásgátlót használt, de teljesen elcsúfította az arcát.

A méhen belüli fogamzásgátló eszközről (hagyományos nevén a spirálról) azt gondolhatnánk, hogy a hormonális egyensúly szempontjából biztonságos, nem úgy mint a szájon át bevehető fogamzásgátló szerek. Ezt a tézist cáfolja meg egy elkeseredett lány, akinek a bőre gyakorlatilag eltűnt az arcáról, és helyére golflabdányi nagyságú, lángvörös pattanásos ciszták nőttek a fogamzásgátló felhelyezése után.

Pattanások fogamzásgátlótól

Képünk illusztráció (Unsplash)

A 29 éves Ellie Short soha nem szenvedett aknéktól, legalábbis a gyógyszer felhelyezése előtt A személyi asszisztens azt állítja, magányossá vált elcsúfuló bőre miatt. Emiatt 23 éves korában el is távolították méhéből az eszközt, miután 3000 fontot költött el egy bőrgyógyászra, és hiábavalóan próbált ki számtalan krémet. Végül egy erős pattanáscsökkentő gyógyszer tudta csak rendbe rakni a bőrét, de Ellie szeretné, ha más nőnek már nem kellene végigjárnia ezt az utat.

Ellie hangsúlyozza, nemcsak a bőrképe volt rettenetes, de a mentális állapota is. Öngyilkosságon is gondolkodott a lány, és az emberektől is teljesen elszigetelődött.

Előtte-utána képeket Ellie bőréről ide kattintva láthattok.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top