nlc.hu
Egészség

Nekik jár az ingyenes influenzaoltás

Idén már nem jár mindenkinek ingyen az influenzaoltás

Tavaly a kormány a koronavírus elleni védekezése részeként ingyenessé tette az influenzaoltást, idén azonban mások a szabályok.
influenzaoltás

Tavaly mindenki ingyen kaphatott influenza elleni oltást, idén ismét csak a kockázati csoportba tartozóknak jár térítésmentesen a vakcina: ők a 60 év felettiek, a krónikus betegséggel küzdő gyerekek és felnőttek, illetve az egészségügyben, szociális otthonokban és az állattelepeken dolgozók. A többiek majd a patikában vehetik meg maguknak a vakcinát és azt beadathatják maguknak a háziorvossal, de a gyógyszertárak egyelőre még nem kaptak az idei oltásból, október végére várják a szállítmányt – írja a Telex

Az állam idén is 1,3 millió adag, magyar gyártású, 3Fluart oltóanyagot rendelt, amely a 3 évnél idősebbeknek adható. Ez a vakcina 3 inaktivált vírustörzset tartalmaz. Emellett az állam rendelt 4 ezer adag Vaxigrip Tetra oltóanyagot. A Sanofi-Aventis készítménye a 3 éven aluli, kockázati csoportba tartozó gyermekeknek adható. Ez az oltóanyag négy inaktivált vírustörzset tartalmaz. Ez az az oltás, amelyet várandós nőknek is beadhatnak.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Komka Péter 

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top