nlc.hu
Egészség

Dühösek a kommentelők a gyerekek oltása miatt

„A nyakatokba oltsatok inkább ciánt, elmebetegek!” – Így reagáltak a kommentelők arra, hogy hamarosan oltani kezdik az 5-11 éveseket

A Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese szerint akár napokon belül engedélyezhetik Európában és nálunk az 5-11 éves korosztály oltását. A hírnek sok szülő örül, de az örömnél sokkal látványosabb volt azoknak a dühödt kommentelőknek a reakciója, akik felháborodásukat indulatos kommentekkel fejezték ki.

Október végén nagy áttörés történt a koronavírusok elleni oltások történetében. Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) és a Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) tanácsadó testületei október 26-án javasolták az 5 és 11 év közötti gyerek beoltását a Pfizer vakcinájával. A javaslatot aztán elfogadták és november harmadikától el is kezdődött Amerikában a kisgyerekek oltása. Joe Biden amerikai elnök hangsúlyozta, hogy ez fordulópontot jelent a Covid-19 elleni harcban, ugyanis véget érhet a gyerekeikért aggódó szülők félelme, és az oktatás is visszatérhet a régi kerékvágásba.

Dühösek a kommentelők a gyerekek oltása miatt

Fotó: nlc illusztráció

Európában persze nem elég az amerikai hatóságok jóváhagyása, nálunk az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélye kell az 5-11 éves korosztály oltásprogramjának elindításához. Minden jel szerint ezt az engedélyt a Pfizer vakcinája még a héten megkaphatja, és már decemberben elkezdődhet a gyerekek oltása. Az EMA csütörtökön tart rendkívüli ülést, amelyen téma lesz az 5-11 éves gyerekek oltásának engedélyezése. Gulyás Gergely korábban már jelezte, hogy amennyiben az EMA engedélyt ad, Magyarország követni fogja az útmutatásukat, vagyis várhatóan nálunk is hamar elkezdhetik a kicsit oltási programja. Az ezzel kapcsolatos tegnapi hírünk nagyot szólt, a kommentelők pedig kifejezték, hogy sokan vannak, akiket már a gyerekek beoltásának lehetősége is feldühít.

Első körben a szakemberek gyerekei álljanak be a sorba, azokon nyomassák a kísérleteket. Aztán majd kb. 10-15 évet várjunk a hatásra. Az én gyerekeimet az biztos, hogy nem fogjátok beoltani!

–  szólt egy dühös édesanya kommentje, akit ezek szerint csak egy nagyon hosszú időszak tudna csak meggyőzni arról, hogy az oltások nem járnak súlyos mellékhatásokkal.

Nem gondolnám, hogy egy olyan vakcinával kellene ezeket a pici gyerekeket beoltani, aminek a mellékhatásokról készült aktáját 2079-ig titkosították! Ha valami jó, azt nem szokták titkosítani

– állt elő valaki egy népszerű összeesküvés-elmélettel.

A legtöbben azonban szimplán a dühüket kiáltották ki magukból:

Szégyentelen, gyalázatosok, igyák meg az összes oltást s lakjanak jól oltással, mert tönkre tették a gyerekeink és a mi életünket is.

Már a gyereket is el akarják tenni láb alól. Nem elég, hogy hullanak a nyugdíjasok?

Nincs az a pénz, hogy az én gyerekeimet beoltassam! Undorító, ami itt megy.

Sokakból bújt elő a hír hatására az anyatigris/apatigris:

Én az biztos nem fogom 3 gyerekemnek az életét kockáztatni azért ez már túlzás és ha valami bajuk lesz tőle akkor ki lesz a felelős ért biztos hogy a szülő mert nem magukat fogják.

Az én gyerekem se lesz be oltva. Én se vagyok ő se lesz. Csak a testemen keresztül és nem engedem SOHA.

Biztos, hogy nem engedem! Ami kötelező megkapja! Mást nem vagyok hajlandó beadatni a gyerekemnek! Már nemcsak minket akarnak ki irtani, hanem a gyerekeket is… Undorító férgek.

Ehhez hasonlóan ingerült reakciókat csak a Covid-19 elleni vakcina kötelezővé tételéről szóló vita szokott kiváltani, amiről a tegnapi nap folyamán írtunk bővebben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top