nlc.hu
Egészség

Az omikron variáns még nincs Magyarországon

Nálunk még nem mutatták ki az omikron variánst

A koronavírusnak ez új változata 500 százalékkal fertőzőbb lehet, mint a delta.
oltás

Magyarországon a jelenlévő mintákban még nem detektálta a koronavírus új változatát, az úgynevezett omikron variánst a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) – írja a Magyar Nemzet. A hétvégén egyébként a “közvetlen szomszédságunkban”, Ausztriában, Csehországban, Németországban és Olaszországban is felbukkant az omikron, amit először a dél-afrikai térségben fedeztek fel.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggasztónak nevezte a nagyszámú mutációval rendelkező új vírusvariánst. Az omikron felfedezése óta a világ több állama is korlátozza a beutazást a dél-afrikai régió különböző országaiból. 

Egyes feltételezések szerint az új változat 500 százalékkal fertőzőbb lehet, mint a delta. Az omikronnak összesen 50  mutációja van. Szakértők szerint fennáll a valószínűsége annak, hogy a koronavírus eddigi legfertőzőbb változatáról van szó, amellyel az immunrendszer kevésbé tud megküzdeni.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Rosta Tibor

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top