nlc.hu
Egészség
Szívműtéten átesett lottónyertes férfi

Kétszázmilliós lottószelvényt talált egy képeslapban a szívműtétből lábadozó férfi

A képeslapot egy barátjától kapta, a szelvényt mintha rá szabták volna.
Lottó, lottószelvény

Egymillió dollárt nyert egy massachusettsi férfi, miután dupla bypass műtéten esett át. A bonyolult és életmentő beavatkozás után egy képeslap várta Alexander McLeisht gyerekkori barátjától, Larrytől, aki így kívánt neki jobbulást, és mellékelt három kaparós sorsjegyet is. 

Ahogy a férfi elkezdte lekaparni az elsőt, rögtön feltűnt neki, hogy különleges lottószelvénnyel van dolga – és nem csak azért, mert rengeteg pénzt nyert vele. A sorsjegy lényege ugyanis, hogy a nyertes annyiszor kapja meg azt a bizonyos összeget, ahány értelmes szót talál a lekapart betűket összeolvasva. Alexander első három betűje az A, a W és az M volt, amely a monogramja; és kapott egy értelmes szót is:

heart, azaz szív.

Négyszer is ellenőrizte, mire leesett neki, hogy igen, valóban ezt a szót kapta éppen a műtéte után, és ezzel valóban nyert egymillió dollárt – ez adózás után 650 ezer, azaz 200 millió forint. A férfi nem csak magára költi majd: gyerekeinek és persze Larrynek is juttat egy jókora részt, egyébként pedig utazik egy nagyot, ahogy jobban lesz, mondta.

Forrás: Boston Herald

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top