nlc.hu
Egészség

Győrfi Pál a mentők vetkőzős videójáról

Megszólalt Győrfi Pál a mentők felháborodást okozó vetkőzős videója kapcsán

A mentőszolgálat szóvivője szerint a humorosnak szánt kisfilmmel semmi gond nincs, és az efféle tartalmaknak köszönhető az oldaluk népszerűsége.
Részlet a mentőszolgálat vetkőzős videójából

Sokaknál kiverte a biztosítékot az Országos Mentőszolgálat múlt heti Facebook-videója, amelyben azt harangozták be, hogy új munkaruhák érkeztek. Többen úgy érezték, hogy a videó szexista, és nem értik, miért kell egy életmentőt tárgyiasítani.

Győrfi Pál most a Telexnek reagált a kritikákra. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr-vezetője azt mondta, a humorosnak szánt kisfilmet a saját dolgozóik készítették, célja pedig az volt, hogy a mentők közösségét tájékoztassák az új munkaruhákról.

A kreativitás és a humor hasznos eszközök a közösségi médiában, de a tartalom semmiképpen sem lehet bántó, vagy sértő. Jelen esetben a kifogásolt bejegyzés a pozitív hír számára magas elérést eredményezett, fogadtatása pedig az egyes bírálatok és az álláspontunk szerint megalapozatlan következtetések ellenére is nagyobb arányban pozitív volt

– fogalmazott Győrfi Pál, aki szerint az efféle tartalmak pozitívan hatnak a mentők megítélésére, a mentőszolgálat pedig komoly sikereket ért el a közösségi médiában az elmúlt időszakban.

A videót kifogásolta a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) is, szerintük a kisfilm alkalmas a mentősökbe vetett lakossági bizalom megingatására, és amúgy sincs értelme egy munkaruhát kifelé kommunikálni. Győrfi Pál szerint a levél „vélhetően a feszültségkeltés szándékával íródott, érdemi reakciót nem tesz szükségessé”.

(Kiemelt kép: képernyőkép a videóból, forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top