nlc.hu
Egészség

Elhagyta játékmackóját egy kislány, a mentősök segítettek felkutatni

Elhagyta gyógyító maciját egy kislány, a mentősök segítettek felkutatni

Elbújt a játékmackó, de szerencsére már újra kisgazdájánál van.

Hálás édesanya írt levelet az Országos Mentőszolgálatnak, melyben elmesélte gyermekei játékmackójának történetét.

A mackó a család nagyobbik gyermekét, majd kishúgát Zselykét is több betegségen átsegítette, így a családban „gyógyító maciként” is hivatkoznak rá. A napokban a kislányt a mentőben is elkísérte, azonban ő nagy ijedtségben az autóban felejtette kedvencét.

„Zselyke a kórházi vizsgálatok után kezdte keresni, így a szülők, bár aggódtak, hogy végleg nyoma veszett a mackónak, a Kispesti Mentőállomáshoz fordultak segítségért. Bajtársaink nem tétlenkedtek, megígérték, hogy felkutatják a mentőautóban bujkáló gyógymackót, aki rövidesen elő is került”

írta Facebook-oldalán az OMSZ.

Hozzátették, miután Zselykét másnap hazaengedték a kórházból, a család első útja a mentőállomásra vezetett, ahol a kislány újra átölelhette maciját, az édesanya pedig hálásan megköszönte az életmentők kedvességét és odafigyelését.

Új mentőautók átadásukon az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) XIII. kerületi Róbert Károly körúti központjában 2023. június 21-én

Új mentőautók átadásukon az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) XIII. kerületi Róbert Károly körúti központjában 2023. június 21-én. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top