nlc.hu
Egészség

Egy óra várakozás után sem jött a mentő

Egy óra elteltével sem érkezett mentő egy fővárosi sportbalesethez, vizsgálja a Mentőszolgálat az esetet

Nem tudni, miért nem adtak utasítást egy óra után sem a mentőautó indítására.

A fejét és a gerincét fájlalta, valamint kettős látásra, szédülésre és lábzsibbadásra panaszkodott az a 18 éves fiú, aki péntek este egy kézilabda-meccs közben sérült meg Budapesten, a 18. kerületben. A fiatal meccs közben rosszul érkezett a földre, a fejét és a gerincét ütötte meg. A helyszínen tartózkodók azonnal kihívták a mentőt, ami egy óra elteltével sem érkezett meg a helyszínre – írja az atv.hu.

A portál úgy tudja, ezért újra telefonáltak, akkor azt mondta a diszpécser, hogy látják a bejelentést, de a mentésirányító még nem adta ki a feladatot. Ekkor a telefonáló kérdőre vonta a diszpécsert, aki erre azt mondta: ne kérje őt számon, de jelzi a mentésirányítónak a problémát. Végül a mentőt lemondták, mert a megsérült fiú édesanyja a saját autóval vitte el a gyereket a sportcsarnokból.

Az Országos Mentőszolgálatnál azt mondták, hogy a tünetek alapján életveszélyre utaló körülmény nem merült fel. Állításuk szerint a mentőautó már úton volt a címre, amikor lemondták a mentőt. Az esetet mindenesetre kivizsgálják.

Korábban már írtunk arról, hogy nem csak nálunk kell olykor hosszú ideig várni a mentőautókra, Angliában is hasonló a helyzet. Onnan egy kiugró példáról is beszámoltunk tavaly: egy brit beteg 65 órát és 38 percet várt egy mentőre egy 3-as kategóriájú hívás után. Ebbe a csoportba a sürgősnek minősített, de nem közvetlenül életveszélyes esetek tartoznak, ám az irányelvek szerint ilyenkor is ki kéne érnie egy kocsinak 2 órán belül.

Kiemelt fotó: illusztráció, Magyar Országos Mentőszolgálat/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top