nlc.hu
Egészség

Csollány Szilveszter esélyei a gyógyulásra

Kiderült, reménykedhetünk-e még Csollány Szilveszter gyógyulásában

50 napja van már kómában a világ-és Európa-bajnok tornász.

Csollány Szilvesztert ötven napja kezelik az intenzíven. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász szervezete nem adja fel harcot.

Csütörtökön a Bors úgy értesült, hogy változatlan az állapota Csollány Szilveszternek, aki november elején kapta el a koronavírust. A 2000-ben olimpiai bajnoki címet nyert tornász akkor napról napra rosszabbul érezte magát, végül december 3-án tüdőgyulladással a soproni kórházba került. Mivel állapota gyorsan tovább romlott, a fővárosba szállították, és azóta az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezelik, speciális lélegeztetőgépen tartják. Immár 50 napja az intenzív osztályon fekszik.

A Borsnak Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosa elárulta, bízhatunk az olimpiai bajnok felépülésében, mert szervezete régóta küzd a betegséggel.

„Ez egy hosszan tartó kezelés, és nagyban függ a sikere attól, hogy ki milyen állapotban került a kórházba. Nem mindegy, hogy egy idős, több betegséggel küzdő, vagy egy jó egészségi állapotban és kiváló kondícióban lévő egykori élsportoló kerül ebbe a helyzetbe. Csollány ugyan már hosszú ideje harcol, de annak örülni lehet, hogy a szervezete még nem adta fel. Tudunk olyanokról, akik három hónap mélyaltatás után is felépültek, ezért bízhatunk abban, hogy Csollány is megnyeri ezt a csatát.”

Csollány nyíltan oltásellenes volt, közösségi oldalán több ehhez kapcsolódó posztot megosztott, és nem akarta felvenni a vakcinát. Végül ausztriai munkája miatt kötelező volt számára a védettség megszerzése, de túl későn vette fel az oltást. Dr. Letoha Tamás kutatóorvos a közösségi oldalán elmondta, a család orvosa arról tájékoztatta őt, hogy Csollány két héttel azelőtt, hogy kórházba került, Janssent kapott.

Csollány Szilveszter

Továbbra is válságos állapotban van Csollány Szilveszter (Fotó: Smagpictures.com / Zoltán Nagy)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top