nlc.hu
Egészség

Ritka evészavarral küzd ez a négyéves kisfiú

Pelenkát és könyveket is enne a ritka evészavarral küzdő négyéves kisfiú

A pica általában gyermekkorban jelentkezik, és sokan nem is tudják, mivel jár ez a betegség.

Ritka evészavarban szenved egy négyéves brit kisfiú, William Buckley, ez a pica, amely azzal jár, hogy a beteg olyan dolgok iránt érez csillapíthatatlan étvágyat, melyeknek nincs semmilyen tápértéke és amelyeket nagyon nehéz megemészteni. A pica általában kisgyermekkorban, kamaszkorban kezdődik, de William édesanyja szerint nem olyan könnyű diagnózist kapni, sok szakember azt hiszi, hogy ezt a gyerek majd kinövi. 

Elmondása szerint kisfia megpróbálta már megenni a matracvédőket, könyveket és úgy látta, jobb, ha játékok egy részét is eltávolítja gyermeke szobájából. Hozzátette, William néhány hónappal ezelőtt rákapott a pelenkákra, és még míg nappal könnyű észrevenni, ha valami olyasmit akar elfogyasztani, amit nem kellene, éjszaka nem olyan könnyű odafigyelni erre. 

William jelenleg még óvodába jár, és arra vár, hogy olyan iskolába kerüljön, ahol speciális nevelési igényű gyermekekkel foglalkoznak, mivel többféle tanulási és fejlődési zavart is felfedeztek nála. Szülei elmondása szerint az emberek néha nagyon bántóan tudnak megnyilvánulni fiukkal kapcsolatban, és megdöbbentő, hogy milyen hiányos ismereteik vannak erről a betegségről, mennyi az ellentmondásos információ. Szerencsére a Facebookon vannak olyan csoportok, amelyek megkönnyítik a tájékozódást, és Marie Buckley reméli, azzal, hogy felvállalja történetüket, másokon is tudnak majd segíteni, fel tudják majd hívni a nyilvánosság figyelmét erre az étkezési zavarra. 

Kisfiú gyalogol az úton

Képünk csak illusztráció (Fotó: Pexels)

(via Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top