nlc.hu
Életmód

Napi egy doboz babahintőport eszik

„Függő vagyok. Babahintőport eszem, naponta egy dobozzal”

Speciális étkezési zavarban szenved a nő, aki nem tudja abbahagyni a hintőpor evését.
Egy nő hintőport szór a tenyerébe

Egy amerikai édesanya bevallotta, hogy minden nap megeszik egy egész flakon babahintőport. A New Orleans-i Dreka Martin simán befal egy 623 grammos Johnson’s Aloe & E-vitamint, ami több ezer dollárjába kerül évente.

A 27 éves nő azt mondja, azt imádja benne, hogy „megolvasztja” a szájában, és akár 40 másodpercig is rágcsálja, mielőtt lenyeli. A különösös szokásához annyira ragaszkodik, hogy inkább lemond a normális ételekről, minthogy abbahagyja.

A hintőpor elfogyasztása nemcsak furcsa, hanem egészségügyi aggályokat is felvet. Dreka azonban állítja, hogy eddig nem tapasztalt semmilyen egészségi vagy emésztési problémát. Csak amiatt aggódik, hogy a fia is átveszi a veszélyes függőséget, mert látja, ahogy az anyja eszi a hintőport, és ő is kér belőle.

Az anya szerint a pica nevű étkezési zavarban szenved, amikor a beteg olyan dolgokat – festéket, krétát, földet – kíván, melyeknek semmilyen tápértékük nincs, sőt elfogyasztásuk akár a halálához is vezethet.

„A barátaim és a családom azt mondják, hogy hagyjam abba, és hogy ez árt az egészségemnek. Néha felzaklat, hogy elítélnek – mondja Dreka. – Amikor aggódnak értem, az arra késztet, hogy abbahagyjam, de ez nem olyan könnyű. Még mindig kilopózom és csinálom. Nem tudom egyszerűen abbahagyni.”

A gyártó Johnson’s közölte, hogy a babahintőporukat „kizárólag bőrön való használatra” tervezték, és figyelmeztettek, hogy nem szabad lenyelni.

(Daily Mail)

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top