nlc.hu
Egészség
Ölelőpánttal segítettek az agyvérzést kapott nagypapának

Nyolc év után újra megölelhette szeretteit a nagypapa pár lelkes diáknak köszönhetően

Megható videó is készült arról, hogyan próbálta ki először Kevin Eubanks az ölelőpántot.

Amikor Emily Sisco arra kérte diákjait, hogy készítsenek egy eszközt az apja számára, aki nyolc évvel ezelőtt agyvérzést kapott, tudta, hogy valamilyen jó és hasznos dologgal fognak előrukkolni, de azt ő sem gondolta volna, hogy a videó, amin édesapja kipróbálja majd az elkészült eszközt, olyan sokakat érint majd meg. Lisa James, Larissa Garcia, Erica Dexter és Casey Parsons, akik foglalkozásterapeuta-asszisztensnek tanulnak, egy olyan pántot találtak ki, amely segít az idős férfinak, aki stroke miatt ugyanis bal karját nem képes megfelelően használni, hogy újra meg tudja ölelni az embereket.

A videót, amin Kevin Eubanks láthatóan nagyon elérzékenyül, amikor kiderül, újra meg tudja ölelni az unokáit, több milliószor tekintették meg eddig. Lánya, Emily Sisco szerint a sok pozitív reakció annak is köszönhető, hogy a világjárvány alatt szembesültünk azzal, hogy mennyire fontos az érintés, hogy megölelhessük szeretteinket, ismerőseinket, hogy mennyire boldoggá tesz minket, ha valakit a karjainkban tarthatunk. 

„Remélem, ez a történet bizonyítékul szolgál majd másoknak arra, hogy soha nem szabad feladni. Nyolc évig nem tudtam megölelni a számomra kedves embereket, és most újra képes vagyok rá” – nyilatkozta Kevin Eubanks, akinek lánya diákjai a HugAgain nevű pánton kívül még egyéb tárgyakat is készítettek, hogy megkönnyítsék a mindennapjait. 

Ölelés

Fotó: Pixabay

(via Yahoo!News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top