nlc.hu
Egészség

Kivették a budapesti koronavírusos beteg szemgolyóit

Ki kellett venni egy budapesti koronavírusos beteg szemgolyóit

Döbbenetes információval hívta fel egy hetek óta lélegeztetőgépen lévő budapesti férfi hozzátartozóit a kórház: ki kell venniük a beteg szemgolyóit. A szakember szerint annyira legyengülhetett a beteg immunrendszere, hogy kórokozók támadták meg a szemgolyóit.

Rengeteg különféle ritka koronavírus-szövődményről hallottunk már, de olyanról, ami ahhoz vezet, hogy ki kelljen venni a beteg szemgolyóit, még soha. Most mégis ez történt egy budapesti férfi esetében, aki kétoldali tüdőgyulladással került kórházba, majd hamarosan az intenzív osztályon kötött ki. Műtüdős kezelést kapott, továbbra is életveszélyes állapotban vár a tüdőtranszplantációjára, és a kezelése során az ápolók elkövettek egy súlyos hibát: hagyták, hogy a férfi napokig nyitott szemmel feküdjön a lélegeztetőgépen. Később ugyan pótolták a mulasztást, de a megindult rombolás a szervezetében már visszafordíthatatlan volt – mesélte el az esetet a Blikknek a férfi egyik hozzátartozója.

szemgolyó

A szemeit vitte el a koronavírus (Fotó: Pixabay)

A család a kórház hívásából értesült az esetről, ugyanis engedélyt kértek tőlük a szemgolyók eltávolításához. Bár csodálkoztak a kérésen, elfogadták az orvosok érvelését és megadták az engedélyt. A lap által megkeresett szemészeti klinika vezetője szerint önmagában az, hogy elfelejtették letakarni a beteg szemét, még nem vezet ennyire súlyos következményekhez. Szerinte a fő ok inkább az lehet, hogy a koronavírus miatt annyira legyengült a férfi immunrendszere, hogy kórokozók támadták meg a szemét. Az ügyvéd szerint, amennyiben valóban nem kellő gondossággal látták el a beteget, kártérítésért lehet perelni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top