nlc.hu
Egészség

217 oltást kapott Covid ellen

217-szer oltatta be magát koronavírus ellen egy német férfi, így van most

Nyilatkoztak az orvosok az állapotáról.
oltás

Kutatók vizsgáltak ki egy férfit, aki állítása szerint 217 alkalommal adatta be magának a koronavírus elleni védőoltást. Ebből 134 immunizálást hivatalosan is meg tudtak erősíteni. Az eredmények szerint a rengeteg oltás ellenére teljesen normálisan működik az immunrendszere.

Mint az MTI írja, az erlangeni Friedrich Alexander Egyetem szakemberei szerint a Sars-CoV-2 elleni antitestek jelentősen magasabb mennyiségben voltak jelen szervezetében, mint azoknál, akik csak 3 védőoltást kaptak, de immunrendszere nem károsodott a sok oltóanyagtól, más kórokozókkal szemben normál módon működött.

A kutatók mindazonáltal felhívták a figyelmet arra, hogy egyedi esetről van szó, messzemenő következtetéseket nem lehet levonni ezekből az eredményekből.

Idehaza előfordult egy olyan eset, hogy véletlenül 6 adagot kapott a Pfizer-oltásból egy szombathelyi férfi. Ennek következtében pár órán át 37 fokos hőemelkedése volt, 180-ra felment a vérnyomása, fájt a feje, egy éjszakát kórházban kellett töltenie. Ennek kapcsán Rusvai Miklós virológus akkor azt nyilatkozta, hogy a több adag vakcina okozhat heves tüneteket, de nem veszélyes, ha valakit több adaggal oltanak be. “Tartósabb immunitás nem alakul ki, hiszen az illető szervezetében ugyanúgy lebomlik a beadott oltóanyag 3-4 napon belül, mint egy adag esetén” – fejtette ki akkor a szakértő.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Rosta Tibor 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top