nlc.hu
Egészség

Kútba zuhant kisfiú Előszálláson

15 méteres kút mélyére zuhant egy kisfiú Előszálláson

A négyéves Ruben  éppen szüleivel volt látogatóban Londonból az előszállási anyai nagyszülőknél, amikor a visszautazás előtti búcsúzkodást megelőzően még kiment játszani családjával a kertbe. A kisfiú egy óvatlan pillanatban felugrott a borostyánnal benőtt, régóta nem használt kút peremére, amin keresztül bukott, egyenesen le, a 15 méteres mélységbe. Ez körülbelül háromemeletnyi mélység – írja a Bors.

A kutat régóta nem használták, víz sem volt benne, le is volt fedve tetővel, ennek ellenére történt meg a baleset.

A család azonnal hívta a mentőket és a tűzoltókat, akik mentőkötél segítségével ereszkedtek le a kicsihez. A tűzoltók eközben folyamatosan szóval tartották Rubent, míg végül a mentőkkel egyeztetve az egyik kolléga magához ölelve hozta őt a felszínre.

A gyereket ezután súlyos sérüléssel szállították kórházba, a gyors szállítás érdekében mentőhelikopter vitte el a háztól. Anyukája, Mária azóta folyamatosan fia mellett van. A nagyszülők elárulták, hogy Ruben állapota javult, pénteken akár már ki is jöhetnek a kórházból.

kútba

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top